【賣樓保平安】低調置業討論區(48)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

租金只係甜品,4年半升咗百份之100以上,何況我可以加租,炒股炒玉器我哋幾百萬咁炒,你以為我唔識?

所以我咪話得2.76%咁少都照出租,竟然只係少甜既甜品

炒野咁叻...仲hold樓

你有咩介紹
洗耳恭聽

介紹返呀,我果邊啲樓回報好好

我果層居屋 2房 400實用

月租11k一定有人要

回報達66%

相當年20萬買,係咪咁計

你話計機會成本,咁你話我知2012年到依家樓價升左幾多,通漲係幾多,而恆指pe又係幾多?
你計樓價回報率點解唔可以計資金回報率?你話我知個邏輯係邊?我想學下野

其實講左咁耐, 有無任何投資建議?
之前山野巴就建議各位業主賣樓買股
你呢?
剩係叫人賣樓, 又唔俾投資建議

問下點解hold樓且,得2厘多啲既回報

我唔識投資架,剩係hold騰訊咋...不過唔敢咁人買,怕累人摸頂

不如話你幾年前 stronghold 幾千個 bitcoin hold 到而家嘛
想問問各位絲巴打
嘉湖而加底唔底買?

自住
70-85萬現金可用作首期
做8成至8成半按揭
自己月收入=28k(月薪+佣金+雙糧)
一位屋企人擔保=月入11k

感謝

抵唔抵 - 唔答你, 各人有唔同住屋/投資需要, 仲有不同預期同風險喜好

假設嘉湖 $430萬 (唔熟, 係咁意望下成交), 借盡 $360萬, 首期洗費要儲多少少

仲有, 壓力測試幾勉強, 視乎你個行業, 薪金結構, 銀行想唔想做你生意... 等等

有 佣金 呢個字即係同唔係固定既,搵按揭保險要問清楚點計法 - 九成果隻好似講到明只計固定入息果部份,小心

月租11k一定有人要

回報達66%

你話計機會成本,咁你話我知2012年到依家樓價升左幾多,通漲係幾多,而恆指pe又係幾多?
你計樓價回報率點解唔可以計資金回報率?你話我知個邏輯係邊?我想學下野

你呢?

我唔識投資架,剩係hold騰訊咋...不過唔敢咁人買,怕累人摸頂

唔記得轉account?
仲有幾多個分身?

原來隻700係山野分身,唔怪得之講野都係咁on9
之前用700身份話自己係業主,用山野身份話自己同老母住
媽呀好柒,你估你係24個比利咩,真係上連登勿認真
有冇人青俊苑,覺得如何

我同巴打一樣 5歲住到就快35歲
以前住長安 上年結婚搬左青盛苑
覺得配套爭以前好遠 而且無乜發展潛力 但住就算唔錯既
有冇人青俊苑,覺得如何

你呢?

仲有幾多個分身?

月租11k一定有人要

回報達66%

你呢?

仲有幾多個分身?

唔記得轉account真係柒到無眼睇

你呢?

仲有幾多個分身?

唔記得轉account真係柒到無眼睇

啱啱追完post,唔怪得,阿媽唔信佢賣樓買股啦,咪開分身嚟扮業主
有冇人青俊苑,覺得如何

長安點都叫做有個商場,以前全盛時期小販多到好似大達地咁
有冇人青俊苑,覺得如何

青衣長安長大
好方便

覺得最正係夜左返屋企,旺角泥猛的廿皮返到去
樓價喪升:居屋翠竹花園售715萬創新高 (14:45)

http://on.cc東網專訊】二、三線屋苑續癲價餘波,位於「山頂」黃大仙居屋翠竹花園,距離港鐵站有15分鐘車程,近日3房單位樓價升穿710萬港元。

富誠地產林凱薇表示,翠竹花園12座高層D室,實用590方呎,3房間隔,座向南望市景,日前連地價售715萬元,創屋苑成交金額新高,實用呎價12,119元。原業主於2010年以245萬元購入。

http://m.on.cc/nc/fin/20170629/20170629144546fi.html

就嚟居屋都要5-600萬起跳

補完地價必定500萬開波

想問問各位絲巴打
嘉湖而加底唔底買?

自住
70-85萬現金可用作首期
做8成至8成半按揭
自己月收入=28k(月薪+佣金+雙糧)
一位屋企人擔保=月入11k

感謝

抵唔抵 - 唔答你, 各人有唔同住屋/投資需要, 仲有不同預期同風險喜好

假設嘉湖 $430萬 (唔熟, 係咁意望下成交), 借盡 $360萬, 首期洗費要儲多少少

仲有, 壓力測試幾勉強, 視乎你個行業, 薪金結構, 銀行想唔想做你生意... 等等

我睇法係有需要住,而又唔想俾人揸住春袋(租金)咪就需要買

以相約面積點地點去計當交租同供樓金額相差無幾時,而又睇唔到未來幾年會急跌30-40%,咪買囉

有時可以唔睇得咁複雜

當有自住樓先再用投資角度諗啦,先解決基本住屋需要先吧

http://on.cc東網專訊】二、三線屋苑續癲價餘波,位於「山頂」黃大仙居屋翠竹花園,距離港鐵站有15分鐘車程,近日3房單位樓價升穿710萬港元。

富誠地產林凱薇表示,翠竹花園12座高層D室,實用590方呎,3房間隔,座向南望市景,日前連地價售715萬元,創屋苑成交金額新高,實用呎價12,119元。原業主於2010年以245萬元購入。

http://m.on.cc/nc/fin/20170629/20170629144546fi.html

竹三房都7球

痴線,居屋要7球

竹三房都7球

痴線,居屋要7球

好似全港都升到一皮實呎

真係好顛. 唔好爆得咁快呀

同區想買野架

佢喺度做裝修搵食由啱啱起好開始,情意結啩

佢喺度做裝修搵食由啱啱起好開始,情意結啩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞