荃灣二手上車邊度好?(14)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
聽佢講打算舊樓換新樓,同父母住

另外佢沙田返工,話貪同珍對面有好多巴士可以到 or 叫做行到去地鐵站

佢聽AA講遲少少同珍有商場又有商廈,佢心郁郁想落訂
舊樓我不嬲都介紹荃廣同灣景,2房到3房套都有,超級方便,又叫有個泳池,有橋駁西鐵
樓底又唔算矮,上車首選啦
都17000呎
我都住過荃廣係幾好,實用
當你有慢慢緊110萬首期
可買7百中樓唔裝修or 5百中樓再3,40萬裝修
我自己零願吼D有裝既荃廣/灣景都好過買山上樓
如果你係後生仔鍾意出街既話。。。。
同珍有排未重建到,前排先比城規反對個重建高度
荃灣三房個range真係好撚大

平嘅荃景圍 7-800 有三房
愉城,工三,環宇,名逸 1000 - 1300萬有三房
VC 1400左右會有三房
跟住仲要上到 1600先買到西站

筆直嘅話可能出得到 1400可能好啲,因為住到連登仔所講嘅荃灣樓王
未做緊嘅嘢都唔好信,就好似佢地之前吹咗幾年科學園有地鐵,吹到宜家政府先話研究

仲有之前睇港灣豪庭,佢地又吹大酒店會搬
巴打好熟荃灣?
我住開工三 覺得樓底都幾高
去過環宇睇就覺得樓底無咁高 但MTRC管理都算幾好 同埋會所好似都OK (無深究)
低水計好似幾好

VC三房1400都買到?
環宇三房抵食夾大件,不過衰在係長柒樓。

VC1400萬三房,印象中幾細下。
相對嘅,就係因為誠哥樓先至抵食
誠哥樓。。。但質素如何?好似無特別聽到差既新聞?起碼無好似海之戀咁
VC三房 670呎 如果可以以上多格去到800幾個隻就好
一間半間有事一定有嘅,不過整體冇坊間吹到咁垃圾
香港大發展商,好難起到太差嘅
13M 應該可以買到萬景峰668 三房套
但係啲房真係好細間
但相反還宇海灣13M 又可以買到Tower 6A, 6F 899呎 後排四房套3廁
真係大件夾抵食
mtr管理算係咁
荃灣樓底計 你知唔知最高係邊D屋苑? THANKS
荃城匯有無乜野伏位?
想揀52X個隻兩房
你想整閣樓?
CHING
87X 嗰隻計番要成 18M
我有 18M我一定會諗海之戀/全城滙
因為真係新咁多

14M買左VC 666嗰隻三房
但房真係太細
同埋全部三房都係向西北偏北至東北偏北
無乜太陽入屋,想要太陽嘅人真係要諗下
我只知道名逸係9呎半,夠唔夠用先?
新屋苑一般樓底都會較高

翠豐臺頂樓有十二呎樓底,但幾乎無人放
VC 666嗰隻三房G單位全部向東南
不過冇盤
第幾座?我見 2,3座嗰啲 666都係向北

不過計呎價要 22K一呎,抵唔抵真係見人見智
畀我揀我真係唔太想揀依度
環宇係長柒,唔會想考慮

荃灣三房真係難揀
同問,有無CHING睇過栢傲灣 645呎嗰隻 3房?
想了解多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞