荃灣二手上車邊度好?(14)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
繼續努力。
其實都冇咩可以討論,推咗幾個post都係不斷loop
係多咗啲呃負皮嘅人
係 其實荃灣樓一係貴一係遠一係舊
自己睇餸食飯 自己買自己接受到咪得
但死都要將缺點講到唔係缺點咁
都唔知係當時人on9定當全世界都on9
講到尾都係各執一詞啫

簡單黎講
遠嘅平但要搭車
舊嘅連登仔又唔鐘意
新嘅連登仔大撚把錢買得起
咁唔駛講啦
個個去西站嗰邊買得啦,我哋依家住緊廿年舊樓嘅真係唔敢再講自己住嗰度有幾好,則幾靚
最好畀你係西站個海濱長廊出面起間獨立屋就最好

買樓都係人生大決定
自己睇餸食飯啦,如果你一開始就買到最靚最貴嘅,我恭喜你
唔駛好似我咁,捱左幾年荃威巴士,趕時間飛的,為左買個外賣用一個鐘時間
認同買樓係睇餸食飯

自己多次換樓經驗所得,二手市場買賣都係貴買貴賣平買平賣,有幾何真係俾你搵到荀盤又有傻仔幫你接火棒貴賣平買賺盡差價…香港人個個都算到咁盡…

只要個屋苑keep住有成交有市場價格做參考既話我又覺得唔使太在意樓齡問題
exactly
你睇上一個post,好多人明明見到人budget都話買嗰度舊又殘又唔方便
鬼唔知咩,無錢嘛

都係嗰句,幾舊嘅樓都會有人有需要買
與其踩多兩腳,不如祝福人地做業主同住得開心好過啦
根本個討論就離晒題,問緊上車盤,但就講荃西三寶,其他真正上車盤一有人分享就講到狗也不屌。
咁玩法仲邊有人同你認真討論,我識都費事教精你
話唔定好多AA想誘人買貴價盤黎賺佣

嚴格黎講荃西三寶都叫二手嘅
不過大家知荃灣樓平均樓齡都係偏高
所以三寶嗰啲我哋當參考囉
連登荃西一樣照吊
海之:冇lift 塔,走廊窄,大堂細,用料西
柏傲:冇橋,臭海
全城:公屋外形,接近冇會所,冇靚海景
budget 預700樓下要2房,大家覺得海濱定麗城比較好自己覺得海濱行去西鐵好似快d,麗城就好似區內多野食d
你問我我會揀麗城
因為touchwood要出去九龍甚至對面海都有部 934幫到你
同埋麗城去荃灣站會方便過海濱過去
部 238M成日係沙咀道塞車,好on9
海濱要睇邊座,尾幾座近青衣多D同近墳
海我會揀海濱 貪佢近鐵
為左爵悅庭 我都食左幾年工廠廢氣
一定係揀前排海濱
不過海濱入面都有惠康 少量餐廳
海濱啦,行去西站近啲
幼教住得起爵仔咩?
海濱 要留意 返 d 水喉 問題 22 座裡面 得 1 座 叫做 做左 4 水工程 其他座數 耐唔耐 就停鹹水 食水….

早排 先黎個 全村 制水 24 小時…
呢d工廈 要好高人工先住得起咩
佢都係租啫
私樓當工廈師兄你有認知障礙,平時係晨輝學校作育英才?
唔洗理佢呢個白卡仔
佢只會針對爵悅庭黎留言
差唔多任何野佢都拉到爵仔黎講
平時唔係話自己講開事實?
死教畜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞