荃灣二手上車邊度好?(14)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
台啲人大聲啲講粗口都以為自己畀人屌
一開始唔認先好笑
同另一個都極力唱好嗰邊
最好笑係話嗌Foodpanda 先有嘢食=有嘢食
所以先咁平,都係一分錢一分貨啦

720應該至少中高層
精選語錄仲有話嗰邊啱家庭客……
明明問上車 但個個都講荃西個啲
依家啲人個個成千萬上車咁有錢

過來人表示其實荃景幾好住
行到去港鐵入閘都係15分鐘仲要大部份路段都有得遮
荃中就勝在下面咩都有啲但如果去荃灣站我就唔會行
但講真荃景圍呢個價錢呢個配套算係幾好
睇餸食飯
荃中的話二期向北望山最好 view
另外一期向東南其實好開揚,中高層可以望到去華景山莊

向內街的話就真係壓迫感大D
荃中三期好撚邪
細個住嗰邊成鳩日都有人跳樓
尤其係貴陽樓,CLS 成日都有人跳
點知原來連三寶都未分到
呢D你信風水咪會覺得邪
科學D 黎講,我自己覺得樓齡大,家庭收入較低既地方就會多呢D case
荃中咁多楝咁多單位,又會多D 機會有
都係一句: 樓價反映一切
有TG?
明明之後周邊不斷重建 大沙塵

想知邊度重建? thanks
邊個係諗SIR
咁佢咁講你覺得係岩唔岩
咁都係人之常情嘅
唔通係嗰個屋苑業主仲要倒自己米咩
咁真係好難轉手
我記得佢仲好似話可以食到葵涌同埋荃灣嘅foodpanda
好適合家庭客
係 我唔知佢嗰邊啦 但我地呢邊weekend逢6點後就成日無外賣師接單 可能要一家大細一齊refresh個deliveroo app
一個樓市/理財YouTuber

講樓市既channel 黎講,佢係比較有point同說服力
其實成個荃景圍都係果幾部巴士,車站都係差一兩個,點解會話荃中荃威差咁多?
荃中勉強都仲行到落山 同埋自己有商場食肆
另外印象中荃中部小巴班次密好多

荃威真係行唔到 不過上面都有惠康同一兩間茶餐廳
但同樣價錢荃威真係可以買大好多
我會話荃中係由MTR 計, walking distance 既極限
係,多數人都會駁車,但其實都有唔少人由荃灣MTR 行返去
但再上荃威千里台家興就真係點都唔會行

如果去愉城,荃中係比荃威行少一半路
當然,如果你係一定會駁車,交通分別真係不大

利申: 以前住過荃中
想問大家點睇翠豐臺,叫價甚至成交價都超過銀行估價(恒生、匯豐、citi)... 值得入手?
check 埋中銀?

恒生滙豐Citi估價全部用同一間,所以會一樣
叫價貼中銀,但係得中銀估得高,其他銀行估得低,背後會唔會係個盤有問題/有咩隱憂?(雖然上網就搵唔到...)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞