荃灣二手上車邊度好?(14)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
荃威真係幾剔手,成日見到39M大排長龍,上客都10分鐘,全呢度真係會懷疑人生。
麗城商場有哂日常生活所需。
依家已經好啲喇
我住嗰個年代仲要 39M, 39A, 30同30X唔同價
人人貪平都坐 39M, 放工試過排百鳩幾人等巴士
上到總站仲要行一大段路先番到自己嗰座
真係好趕客

不過荃景圍其實算好住,空氣好,靜
但係冬天好撚凍,同埋樓舊問題多
如果上車嘅其實係可以考慮嘅
700萬買到麗城三房
好奇嗰度荃景圍嗰堆做咗大維修未?
據我所知
成個荃景圍得荃景,錦豐,荃德未做大維修

但荃威幾年前已經講緊要做第二次大維修
所以要考慮荃景圍時一定要諗埋依個factor
依家大維修畀人圍標嘅風險真係高過前幾年好多(唔好問我點解)
萬景峰世一
萬景/柏傲可的士到座頭門口
凱御最grand 每層得三伙大單位,無咁上下身份都買唔到。
要海景不如買青衣盈翠/灝景
荃中小巴密d
樓下又有M記
荃威除咗大都冇乜好
我之前話荃德4百幾萬有2房幾正
之後就幾十個負皮
話我唱好散貨
山卡拉又舊 狗也不屌
正常都買市區d
冇錯
的士入到平台方便好多
有啲屋苑的士唔俾入
上平台門口通話機壞,同無保安
居民好多偷方便經垃圾房搭貨𨋢出入
如果有親朋黎,真係好L麻煩
無工人的話下下要自己落樓接佢上黎
仲要話一線屋苑
我會揀海濱前幾座,起馬行出西鐵站唔算遠
一定要前座,後座等小巴真係有排等
其實海濱有幾大姐,最前同最後果座步程都只係爭三四分鐘
不過價錢爭唔遠嘅話就梗係揀前座
大呀,成22座,後排行去青衣站可能仲近
試過住 近 泳池 個座 0654 落樓 都 趕唔切 行過去總站 0700 開個部 238m 送車尾

用平台 急步行
一定麗城。
海濱除左行去西鐵近啲, 其餘交通配套都麗城好啲。
多車出荃灣,有紅van直飛旺角佐敦,有934出港島
區內整體環境都好過海濱。雖然樓齡差不多,但麗城管理保養得好啲。商場街市都啱啱翻新好。
海濱成個tone比較灰沉,麗城主調白色,陣係喺個區行都舒服好多
想生仔麗城就有兩間區內top嘅小學。
邊間
只識仁立
荃灣官立 同埋 浸信會聯會
兩間都幾好
海濱的確係死氣沈沈d😂
浸聯差左,思源應該好快變荃灣no. 1
海濱都有間石鐘山

我都係覺得麗城好過海濱
因為真係一個更成熟嘅社區
泊過巴士站入面個停車場,入面真係好up dup
環宇留下起緊個間?如何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞