荃灣二手上車邊度好?(14)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
底特律不了
最臭係由荃西站行去柏傲灣個段

上左樓就唔係好聞到 反而要留意頂唔頂得順f1嘈音
多唔多塞渠問題 睇啱個低層單位
望海果邊都聽到?
仲有啲食水喉仍未更換,不知是否會有銹水..
咁又無乜,停水都好少
低層嘅話可能嘈音會大啲,不過夜晚其實唔多車經過
VC 10幾年樓個呎價都拍得住咁新嘅3寶
可想而知有幾高質
夜晚耐唔耐有人飛車 都會嘈
但95%時間都算靜既
住最邊邊個幾棟應該會應聲D
其實話荃威交通唔好嘅話,佢樓價咁便,用慳咗嘅樓價,同果D市區樓比較,然後用來日日搭的士,要幾多日先可以搭到幾百萬?

所以買樓話要近住地鐵站果D,然後又要貴幾百萬樓價真係完全唔值,你計下條數日日搭的士都會便過地鐵站嘅樓
荃威平均呎價keep 住跌緊,42年樓,大維修又未做,大廈法團又亂,幾年後搵下手接可能要蝕放
大維修已經幾年前做咗,而且因為圍標風波,舊法團已經俾人解決咗,係荃景圍帶頭反法團革命嘅屋苑。你嘅資料其實outdated 好緊要。

樓價全香港都係平均下跌,而且跌幅遠超荃威,可能你係唔知道或者特登唔講啦
十萬美金一幢
荃威呢啲垃圾樓 我哋呢到係傾荃西樓,過主啦
所以你呢D咪傻鳩post,講上車盤你又淨係講荃西
慢慢攬住個post打飛機啦
佢擺明係曲

其實而家九按條線都比人推到上10m
荃威定荃西都一樣有上車盤啫
荃威係遠係舊係事實 咁平啊嘛
荃西係閪則係貴都係事實 咁方便啊嘛
都唔知點解要攪到對立咁
可能仲記住圍標新聞。
但用返近3年荃灣樓比較,荃中,荃威keep 住跌緊,都係想比多意見比上車班ching考慮下。
上車盤最大考慮就係入場資金,果D吹荃西1000萬樓,就算佢嘔到首期,將來加息佢都有機會爆,點解唔係介紹7M樓下,上車盤有咩資格學人講硬性條件,又要樓齡少又要跟市中心

我合理懷疑就係AA狗係度吹風
舊樓只會越來越平
要考慮嘅唔係慳幾多錢
係層樓仲有冇升值空間
鐵路盤好處唔淨只係方便
升值空間往往都可以跑贏大市
唔讚荃威就話人係AA 狗,我post 出黎邊間係荃西,邊啲要1000萬,有海濱,荃景,麗城上車盤,係想叫人貨比三家姐,咁都有錯?
其實連睇樓嘅人都只會越嚟越少

我大西北嗰邊有層4x年樓
原本諗住等個租客走就賣咗佢
擺咗幾個月 睇嘅人少 還價嘅更少
而家都係繼續放租擺住先算
老實講 上車都會諗換樓階梯
如果下手已經做唔到30年
喺有選擇之下 其實都真係未必會揀

如果問我 呢個價位要睇餸食飯嘅
我真係寧願去市區搵再舊啲平啲嘅牛肺樓
然後劏咗佢 做雙租就算
畀嘅錢差唔多 起碼可以住好啲先
其實自住,冇得諗咁多,唔好諗下手按唔按果D嘢
八球嘢買個麗城三房,一家住得開心賺唔番
用呢三年計又冇乜意思嘅,始終呢三年大環境太差。政治環境係唔會有起息,但經濟上遲下開關放返啲大陸L落嚟,成個環境係要升就升,壓都壓唔住。
大西北過40年就真係難講,但荃灣我個人覺得始終係一個地理位置獨特嘅地方。荃灣係入大西北前最後關口,區內配套又完善,一住出啲九龍已經貴好多,區內配套仲可能冇咁方便。對於上車後生仔嚟講,一定仲有吸引力。荃中啲爛樓爛區,一樣好多成交。只要經濟環境回復正常,要升都係必然,即使係三四十年樓齡。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞