荃灣二手上車邊度好?(14)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
追返之前啲post,應該揾到你想知嘅嘢
我諗唔會有人咁得閒反一個屋苑嘅(除咗喜洋洋)
反嘅應該都只係唔理性討論嘅人
業主實撐自己個間
其實荃灣則靚嘅樓仲有海天豪苑
認真同住萬景唔係差好遠
你如果接受到佢樓下全部都係街巿
我其實覺得可以考慮bor

唔係業主撐唔撐
咁人哋開口問到名逸唔通你又帶去工三咩
好似九唔搭八咁
發覺呢到冇人問朗逸峰
問過啦,你可以爬下舊post

你無車真係住唔掂
但山上空氣好又真係唔錯
不過預夜晚荃錦公路會有F1
同埋嗰邊多馬騮,同埋朝早出大河道迴旋處會塞車
條傻羊係專業人士嚟架
梗係撐自己嗰度啦
我就一向都係荃西打手
喺連登 佢話自己真身其實係林鄭都得啦
700買到麗城無海大單邊3房,有小朋友係好選擇,不過部份好近屯公。

其實兩邊我都睇過好多次,根據自己需要比分,邊區返工,近唔近自己老竇老母/外家。

上面啲師兄講嘅point 基本我都好同意,麗城係有生氣d,行入去好舒服。

交通方面我覺得兩邊都差唔多,麗城巴士小巴多,但海濱近西鐵,另外海濱行出去返港島東仲有架933,金鐘灣仔銅鑼灣有930x,對準巴士app時間落去好快。小巴去青衣同葵芳都好方便。

食嘢買嘢,海濱行去荃灣西站同荃灣廣場比較方便,街市來講近楊屋道街市,應該係荃灣區最好嘅街市。

我本來都係偏向麗城,但有一個位我好扣分,麗城二期得三部lift 仲要超慢單雙層,返工時間中層以下基本入唔到,低層就直接行樓梯仲快

加上我經常要去沙田第一城嗰邊,海濱行出去49x一程過,麗城得48x 耐啲仲要轉車。
多謝晒你分享先我睇過晒咁多留言,應該最後會揀無墳既兩房海濱,一黎唔洗轉𨋢,二黎行去西鐵嗰邊食野買野10分鐘我覺得都可以接受
麗城二期𨋢慢加轉𨋢唔係個個接受到,我最後都係無墳海濱,返工返港島東每日來回慳一個鐘,加上外家喺海灣可以成日痴餐,又可以幫手湊小朋友。
如果揀海濱 不如睇埋海灣
應該都係差唔多價錢?
所以白卡佬無誤
有外家照先係重點啊
最緊要你老婆都唔介意同你一齊買舊樓住就得啦

有小朋友(尤其是有兩個) 的話,住近四大長老好重要
好難搵信得過既人照顧,淨係幫你接返學放學已經差好遠
其實好多人計漏左海濱有村巴
朝早去中環快過930X同西鐵
立坊樂仔都係呢D價 可能仲平雀仔少少
不過你要近雙鐵就真係...
嘩 新麗苑超級大喎
一梯兩伙 係個位置爭少少 不過好似都有連車位?
邊個位?
免費架,佢地係拍住戶証
1A/B 2A/B 都唔夠3A開揚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞