荃灣二手上車邊度好?(14)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
好過喺屋企跳,之前wfh嘈到仆街
若果唔比直資,其實荃灣區內浸聯,思源,荃官都真係唔差。
我自己都係浸聯校友,都會比自己小朋友讀返
主要係佢幫細路打底打得好。
我嗰陣成績叫ok, 就跨區去九龍band 1英中讀
即使跨唔到區,荃官都叫名校,都好中意收浸聯人
不過如果最終都係aim九龍名校,就要諗下住唔住出啲,過來人可以講,荃灣去九龍返學好撚攰
荃灣去九龍有幾遠呀
睇下九龍邊度囉…好多名校喺九龍城嗰邊,又唔近地鐵站,多數八點前要返到,手腳慢啲日日六點幾起身
同區同誇區真係可以爭好遠真心……
等車搭車逼車塞車 真係好辛苦
我細個淨係青山公路返荃灣
已經覺得好好好好好好好痛苦
最尾啲零用拎哂嚟搭的士
到底呢個 post 係咪講上車盤

上車盤筆直係幾多

個個講到可以10M up買樓,呢D係上車盤?
你知唔知D 校車/保姆車為左收多幾個客,條路線係兜到 on 9
除非你係尾站
我見過荃灣去葵涌要45min
宜家D人當做到九成按揭就係上車盤架啦
荃中夠垃圾
仁紀轉小班啊
仁立唔知
學位越黎越難有

林護又係爭崩頭嘅學校
但如果你入到仁,住荃灣都好
係要早啲起身送番學/搭校車啫
我覺得成個post,來來去去幾條友係度圍爐打飛機

除咗講麗城真係可以上車,果D10M up 叫人上車真係笑撚晒
吓?個title我以為係二手&上車
乜都講得

我哋講嗰個range好大下,平到荃中荃德,貴到西站都講
麗城上車我哋都有講wor
淨係得上車盤好快沉底啦
夠人先得架
其實講左咁多個 post 乜都講晒
只不過係咁 loop係咁 loop
不如講埋荃灣啲舊洋樓
其實話晒都係巿中心,我覺得一定好方便

但 4,50年樓你敢唔敢住先
我自己只會揀大屋苑
雖然好多管理公司都係廢,但點都好過舊洋樓
D舊樓單棟其實幾錢管理費?
眾安街/沙咀道個d
咁真係唔知
洋樓除咗劏真係無出路
難放到仆街……
百貨應百客
總會有人想要嘅
不過同意做劏房係最好
之前已經有ching講過架啦

人哋講舊樓就比你講到狗都唔屌,上車盤你起碼都要講下budget先得架,個個買得起荃西咩

呢D post我都係睇下人哋打飛機,從來冇諗過有人會係度有任何得益,真正上車嘅肯定係join TG group 認真討論

所以連登真係勿認真,當係故事睇下笑下就得
係可以講,但係完全唔跟budget,鬼唔知新樓好咩
人地target舊D嘅樓,D人又話舊、下手做唔到30年(其實仲做到)、追唔到升幅。。。只係話唔得太舊又唔俾其他提議

有D仲衰,叫人買荃西,但係完全out of 人地budget
呢個真 下下拎啲完全唔同價位既黎講真係哂氣 鬼唔知貴野好咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞