[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#85 乜Moon都冇貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
度過,夠位擺
高hz 係咪對打fps 有幫助?

依家用60hz

永遠輸比牆跳出黎ge 敵人,係咪我個人反應唔夠快?
我呢隻ASUS xg349c 做野用Mac 睇片打機用PC 唔洗高hz既話用dell34對MacBook相容性會再好d 我呢隻叉電都唔夠力

同埋MacBook 上高hz要downgrade USB port 做usb2.0 不過我用黎connect active speaker 同埋 screen bar所以冇咩影響 如果要用黎transfer data就攪唔掂了
38 inch 幾吸引,如果 budget 低返少少,有冇其他 Brands 可以參巧下。
正式放棄左C2
6成文書2成打機(3A/PS5) 2成睇戲
32-38 inch 16:9/ 21:9 直面曲面皆可
4K/5K
可接受60Hz
Budget 13k內
反正用緊u2718q 用咩都係upgrade
有冇咩建議 5K 21:9好似得Dell/LG 40
34隻5K 不考慮了 三年前既科技....
我係買咗至算嗰類人
我同你用電腦嘅比例都差唔多,唔知 ABL 對我會唔會真係咁大影響
如果用視窗+ 動態wallpaper, 影響係0
不過我都唔知究竟全白畫面幾光做文書先覺得唔舒適,我 PG32UQ 校到 0 嚟用
三年前科技差得唔遠
Dell 隻40吋 5k2k都係差唔多水平
Mon都係擠牙膏的

34吋5k2k 下個升級我估係用ips black without mini led
揀2 or 3
自己諗
推。。
g3223q 邊度有6399賣? 我又買啊
唔夠膽推你用 IPS 嘅 4K HDR
推光埋啲暗位,玩自己
Dell online chat
係咪VA 好D
佢官網標價係成萬蚊。。 你係用咩渠道去online chat?
走去搵人傾就可以拎幾千銀電視框咁誇張?
Dell個網係咁 有呢啲售前優惠
唔好咁啦 你姐係叫我7999買Ps341wu姐
4K 38inch冇得諗咩 無論曲定直
每日關注32gq950出未 day7
每日關注 C2 42 預售完結後幾時送貨 Day 1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞