[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#85 乜Moon都冇貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
LG C2世一
認真考慮緊買C2睇戲 再加portable Mon返工
依家係咪豐澤+匯豐信用卡
訂c2最抵屌?
我最初都有諗過用portable moon做嘢
不過得13 15吋仲要4k開幾個window真係眼都花
咁你最後點…
一早訂咗x32fp
等佢出算
又一個post 繼續等32GQ950
買c2做電腦mon既 可以有咩措施防烙印?
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=128&tid=2661770&page=1&extra=#pid41074274

未買,就睇埋信用卡攻略先做
$11098有埋LG 耳機+$1000 now e

前提係hsbc 有set 5倍賞家居

渣打可以玩到$11530有埋LG 耳機+$1000 now e
cx55 mac機中伏過

windows叫好少少
ABL唔係人人頂到

除非用dark mode
有哂攻略
等到幾時
等緊27gp95r
打多一次
Dell 42寸係BGR
window要改clear type or set 110/125%
mac可以放棄,本身mac 4k=伏

oled一樣,LG c2
oled非1:1:1 RGB

文書
mac=伏上+伏,可能後悔
windows set 110/125%先可以解決
佢問題大約同平價VA差唔多

而42寸大約有90-100cm己經可以
我test左半年係ok
六月都唔知出到未
我 PG32UQ set 175%
我應該係小有人士
由21:9/43寸LCD/55寸oled可以一次過中晒所有伏位
我房,mon 0.9-1.3米距離,枱可以升降

我有mac/windows
所以21:9 mac冇Hidpi
小米21:9 VA 唔係1:1:1 RGB
100%下-》伏
(windows set 125% so far so good)

之後入55寸 oled,玩左幾日
用嚟搶演唱會,多tab
100%-> same as 平VA-》伏
mac 4k->伏
windows->125% ok
但係ABL太陽拳,開chome/folder光暗忽高忽低
放棄

入dell U4320-> 100%都係伏,Google原來係BGR(RGB左右掉轉),應該係TV panal cut出嚟

mac->冇得救,放棄啦,唔好買,一係你換支架上下掉轉安,做番RGB
windows->改clear type/110% ok
搞公司,放咗喺新office
而家訂咗U3223Q,等第四次中伏

LG C2如果主力用來上網,同CX55 差唔多下埸,係ABL好左,少數youtube/billbill/西瓜Up主投訴

youtube好似係7min先自己暗一半

衝動之前,諗下自己睇片打機多/定係上網多tab

信用卡我而家計到,可以平過10900cash價錢

扣除now E $400/LG 耳機$300

可以
$10400(online hsbc VS/VP)
$11100(online red)
$10800(渣打SC SC+商場大法)

以上未計$200電子磅(icion禮品/商場/money back)

同埋walk in 可以玩the point- $123
有冇人知香港c2用新定舊panel
thx
red card唔係最抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞