[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#85 乜Moon都冇貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
咁係乜嘢?
上面有寫
epc list埋計法

你有hsbc vs/vp信用卡
有set 5倍賞家居

可以12980*0.95再*0.9
再回24icion+$24moneyback
$11100

vs 3.6%
vp 2.4%+0.8/1.2%(入左app)

如果冇賞家居,可以red $11838
or渣打食商場$12980-450-500-150-350=$11530
其實48抵玩啲

不過我63.5cm

得sony or LG去支架先用到

而家諗緊 sony 48A9S(4k60)
定係c2 48
啱啱摷番張白金visa出黎
set埋賞家居
多謝師兄!!!
記得加埋張card
入money back個app
先有0.8%

另外開reward app

先登記,後玩
師兄
我有白金Visa
set埋賞家居
唔係11xxx咩
但係點計到係10400?
我少咗邊個步驟???
12980 online 0.95=$12331

vp 2.4%+10倍 4%(上限$12500)+2.4%online(一季,上限$15000)+0.8%(非vip)
一共9.6%

$11147+24icion+$23 moneyback
再減禮品$700(你當now e $400/耳機$300)$10447
好詳細!!!
感激🙏
明白
唔該
now e
$2960(正價$3993)
出面$1828

我當你四張$400=$1600
三張$400=$1200

再閪D $300
見唔到有人收
換Mon 打PS5 一問
房間細細只可以放28”
之前冇VRR 就諗住買4k 60fps (HDR10)
samsung LU28R550UQCXXK

但宜家更新有後就心郁郁 想4k 144fps (HDR400)
samsung S28AG700NC
Asus VG28UQL1A

究竟有冇需要VRR , HDR400 定其實跟本多餘 買4k60就好

Asus 上官網睇4:4:4 on PS5
三叔就搵唔到資料
想請教下大家

小弟買咗隻u3223qe, 有各自一個DP HDMI type C 插

我想同時插ps4 同chromecast with google TV落隻mon, 但我隻mon得一個hdmi頭, 咁我係咪要買條DP to hdmi線或者買個DP active adoptper頭(hdmi線插ps4+ adopter插mon既DP頭)先可以同時令隻mon read到2個source?

定係巴打們重有d好d既idea會令到隻mon 可以read到2個只係出hdmi既source?
ic.. thanks
48係用新panel?不過48太大,同埋已訂42
溫馨提示
唔support DTS
48新panal+2.2 speaker
不過冇嘢送
同埋未有得訂
hdmi switch
42同48定價差唔多一樣,48仲要新panel冇咁易燒印,咁一定係48性價比高

不過42最吸引就係細,用嚟做mon一流
外國差100usd(1500/1400usd)

hk可以差幾千

sony可以更加貴

我個位
LG要買多個腳架
sony就直上

我估之後sony $19800(48)/17800(42)
lg $17800(48)/14800(42)

同當年A9S 48同一定價
sony就一定開天價,反而我覺得LG未必會咁貴
lg c2 77
$3500usd
hk $96880

c2 83
15萬
$5500usd
俾d信心啦,宜家lg c2 42第一水都開到12xxx呢個價位
48ppi 咁低

63.5 cm 應該起格
其實cx55我用過

1.3米距離係可以接受
我6個tab set 80%,搶演唱會啱啱好

打機ok
睇21:9/4:3片也ok

係16:9片太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞