[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#85 乜Moon都冇貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
其實係乜嘢?
豐澤 送24個coin 用16個coin 換電子磅 之後放到$180
set好部u2723qe
啲色真係正過個垃圾VG289好多
我60cm覺得27"好細 , 32"應該差唔多
睇咩片唔掂?
https://youtu.be/8FEwgKysYD8

今日去屯市行街
c1 48播緊上面套片
門口有隻G1 65

c1 48同片頭10秒入面oled sony一樣,黑位過喑
我鍾意光D

G1就好好多
c1重有頻閃問題,白色一多,就明顯見到

打機片佢就冇問題,仲超級靚
同埋我90cm/130cm距離,99-106ppi(21寸/24寸1080)
畫質麻麻地就預咗(主要都係電腦用問題)

我三星Q90A只可以放到42
oled 就Lg 42/sony 48

用住等,反正一皮野,唔可以要求太多
睇中ASUS PG32UQX但好貴……有冇更好嘅選擇/代替品?
要點樣tune色?
除咗要physically 咁set, 重有咩要set
set返個dell monitor manager同KVM啫,方便自己Mac加PC一齊用
比人換哂
豐澤果95折係白金卡 定 有Code做到95折?
G1係旗艦機
今年G2再光d
不過QD-OLED電視更強 小範圍亮度衝上1600NITS 大範圍唔記得幾多
REC.2020 91%
次世代OLED標準
入code 95

白金95 -$100只限昨天
用VS一樣3.6%

其實唔難
因為我搵唔到個code係咩
epc有
入NTV095

你睇吓有冇set賞家居 5x
用曬10x $12500未
用曬online一季$15000未
reward app有得check

白金要save入moneyback app
vs可以直入
兩個都係3.6%(non vip vp=3.2%)

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=128&tid=2661770&extra=page%3D1
收到 唔該曬
G2/sony a95k個價
我會入eizo 319
319係搵食機黎架
底子係普通LCD
娛樂用途OLED TV完勝
但係而家你C2 駁電腦用
我娛樂用途
neo g8
想請問有冇廣色域係咪差好多見到台灣呢期興omen 25i本身諗住ex2510s已經好啱心水
差成千蚊有啲肉赤就算學埋樓上巴打coupon信用卡嗰啲都差成起碼700唔知值唔值得呢個差價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞