[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#85 乜Moon都冇貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
red card+online(不能applepay)
12980*0.95*0.96= $11838+24icion+$24moneyback(星期五用red card master有code再-$80)
$10938入手
-------------------------------------
hsbc vs online(不能apple pay),5x賞家居
有3.6%賞家居+4%(10倍自主)+2.4%online一季=$11098+24icion+$24money back(值$900)
$10198入手

-------------------------------------
渣打$8000回$500(walk in新地商場吧,可以玩到11500/11100)
12980-450(收禮券)-350(賣禮券)-500(渣打$8000回500)-120(渣打1.5%)-125(尾數3.6%-4%)-23(moneyback)-23(the point)
=$11398+nowe+耳機+icion電子磅(值$900)
$10498入手

-----------------------------------------
so o做中銀$8000-400,同一商場可以玩

$12980-700=12000買c2 42

btw
c1/c2 48分別應該唔大
可以睇埋sony a90k 48開幾多
信仰嘅力量
事實係其實我唔急住要 諗住年尾先至買
到時個價應該會平好多
a9s由15000
2年時間去$8200

如果唔急
我估一年可以$10000
嗰陣鳩衝,驚死遲咗訂會變第二水嘛
第二水有機會獲得新panel

未買嗰啲人
依家係機會
而家有5/15,同5/30 last day

最多用三張(市價$350-370)
之後商場又送番一張比你
12980-450($500*3)-350
之後再食渣打-$630或者中銀$400
再扣nowe/耳機-$700(now e本身再送耳機)

而家$10850

如果出面冇曬$10900 cash(自己上price.com問)
可以考慮

不過oled作為mon,接受到缺點先好去馬
第二水加價$1000

btw
電腦用其實分別不大

如果夠位, 48應該更加好
光度/speaker 20+20w
新panel壽命更長
長幾多就唔知了
電腦用,點都有印

如果而家$10500
vs 之後半年$12000
(cash)

早買早享受,越早死越開心,有批文換機
$10500用三年剛剛好

近年全部電子嘅都係,越似買越加價
唔知$6000夠唔夠做
用左c2一個月了
然而百老冇通知
唸緊玩雙 monitor,定係買新 21:9 monitor好?

寫code 黎講係咪21:9 好d?
當年係百老訂xsx,係當日夜晚先收到通知到舖
不過我係自取
冇理由到 15 號先打嚟啩
新鴻基商場送禮券優惠去到幾時?
想問下 4k 144hz IPS 直mon
除左gigabyte FI32U 仲有冇咩介紹
啱啱原來冇晒$6000回500了
賺少$350

last day 5/31

6/1號有$15000回$500
32:9
想問下 4k 144hz IPS 32" 直mon
除左gigabyte FI32U 仲有冇咩介紹
6000 回500 係新鴻基?
新地
最多最易玩就yoho
而家只系
12980-450
-$500(渣打)
-120(1.5%
120(3.6%/4%)
PG32UQ
渣打係咪要用流動支付先多$50 咁仲做唔做到免息分12 架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞