[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#85 乜Moon都冇貨

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Dell U3421WE 夠唔夠用
有auto KVM, PBP, 1個USB-C, 4個USB3.1

38吋果隻個interface都類似 睇你要咩尺寸
全世界今日last
豐澤係一次過送埋耳機/掛牆支架

now e要登記
世界末日喇
我多麽的希望聽日百老會打嚟同我 confirm 送貨日期
等睇依度個個遲過你訂都快過你
希望百老有人 mon po,可憐下我
低階嗰啲就唔好掂啦
依啲好差?
HT-A9 玩唔起
又話有斷線問題
買過一隻 YAS-109,啲聲好垃圾,太暖,又冇得校 EQ,自此睇唔起啲平價 Soundbar,仲要大條要仆街
Dht s217 應該唔算最低階?
不過真係要親自聽先知
另外又喺 Amazon UK 買過一對 Denon Home 150,單隻插 PC 用冇問題,用 HEOS 經 LAN 線 pair 一對用會有大約 2 - 3 秒 delay,睇片係完全唔用得,係垃圾,蝕運費都要退返去
Denon Home 350 就唔使講啦,聲好就好啦,不過太大嚿,同埋得藍牙 4.2,連電話睇片聽歌又係有 delay,唔對嘴型,又係唔用得嘅,垃圾
電視內置喇叭對我嚟講已經夠用
個控制盒可以插lan

斷線係router同幾隻speaker太近所以啲無線訊號互相干擾
mac 21:9
goodluck
如果sony /lg 42 48同一時間出
我買48
soundbar要實聽,相信自己隻耳,你覺得好聽,咁佢就適合你

一分錢一分貨 但通常我都唔買平野最少中階起步小試牛刀
買sonos beam gen2 / LG qp5算,適合我環境
denon 517 / samsung q800a 太長 (長過隻芒會唔好睇+張枱得120cm)
嚟緊想砌機
睇中幾隻mon
想各位巴打比啲意見

八成時間文書工作
淨低會睇片
玩啲3A大作

1. Benq ew3280u
街價5850
護眼mon, 一日有一半時間對mon
長時間工作對眼無咁辛苦

2. Dell u3223qe
Online sales 5899
有usb type c
2000:1
有得較高低

3. Dell g3223q
Online sales價6399
4k 144hz
Hdmi 2.1
無#2靚
但比多幾百有144

點揀好?

M1 Mac 搭 34吋2K 120hz 用default scaling 用落體驗好過32吋4K好多
巴打, 想問DELL U3223QE 定係你依隻 U3421WE 好用?
主力用mac 機, 有時會用下pc
你sonos beam gen2配c2?
有冇出現delay 個啲問題?
巴打我未買 未決定到買邊隻
豐澤佢地sonos beam長期播緊歌 你可以試下聽
Lg 個隻要配埋隻幾大既sub仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞