[突發] 董啟章 用姜濤首 作品的說話 就地處決 陶傑

455 回覆
153 Like 338 Dislike
領狗隻歌抄人=唔關領狗事,佢地只係負責唱
姜逼隻歌成功=姜逼一個功勞
知唔知董建華係邊個?
講起林峯又係慘,早幾日睇chill club佢真係唱到好撚正,勁歌都係不過TVB 弱撚智得個10分鐘,真係好on9
而家條友好多專欄
虛詞就係左膠搞出黎的
me too
Viu 啲pr 真係當鏡粉以外既人傻既,咁on9既野都打得出
TVB 又真係唔爭氣
文盲唔好上連登thx
佢明顯講緊作幾首都算係香港樂壇嘅人?
真 既然同level應該去返同一個世界 留係人間可能嘥咗
尷尬到……

巴打心智年齡有冇四歲
同意,本身首歌係幾有意思既
不過條撚樣吹捧到咁就好過份
吹撚到天上有地下無咁
講反戰 Beyond 已經大把作品
有冇睇過唔緊要,但只係講個名又唔quote content,比人感覺就好似讀完書名就算,咁叫唔叫有內涵真係好睇觀眾口味
首歌真係說緊話
如果陶傑係文妓 咁董啟章肯定係公廁
咁點解姜b首歌監製唔係姜b
屌,唔撚記得就係盲反😒,老馮記閪得佢咩。路人甲咁既樣
姜濤同埋李榮浩老師呀譚校長呀差唔多Level姐
知,咁點
曬書單式寫作法
個問題係聽歌唔單止係睇MV呀嘛
呢首歌姜濤唱得好好?
董啟章係象牙塔學者,有讀過下文學唔會冇讀過佢D作品,佢唔係廢物只係唔會寫到名流青史既作品,當你識多幾隻英文望下外國文學發展既動機同成長曲線係點,你就會覺得香港真係一班人玩緊泥沙,台灣係好2,3grade既香港
其實都只可以話香港太少資源,唔夠養分比各門派既人成長,結果一係要霸住學校位食長糧先生存到,一係要寫D好媚俗既流行小說,冇咩發展藍圖可言,加上小圈子文化(不過呢樣外國一樣有),好多人行左幾年搵唔到食就轉行了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞