[突發] 董啟章 用姜濤首 作品的說話 就地處決 陶傑

455 回覆
153 Like 338 Dislike
你係藍,所以聽唔清廣東話
咁又吹大咗,雖然好多呃飯食又擺住個位唔肯走,但多數唔識野係幕前嗰個,樂壇所謂「冇新意、冇深度」唔係因為啲人冇料
你癲嫁?
多咗,盲反都唔係咁
唔講以為得你知係啦知你有文學修養啦
咁有無咁多人衝出黎奶juno?
邊度入行 我想做歌手
連佢都聽唔明發生咩事
如果攞鏡中鏡同新歌比,新歌真係差好多

鏡中鏡我會認識到姜濤

但新歌完全係唔知想講乜鳩
中二病唔緊要,日本大把,但水平同定位真係一個問題
而家佢地想將首歌定位推到神作級但擺到明水平未到所以太大落差
個落差係班打手同死忠吹到好勁好救世級但其實只係國皇的新衣
陶傑就係個個忍唔住走出黎講「喂阿哥仔,著返件衫好喎」
btw EVA就係將愛情同中二病推到極致既藝術
為兩餐姐奶到過左龍
陳蕾首旁觀有罪講韓國N號房事件
唔見有人話佢反性侵,metoo

做唔到聖人
上面班反姜人士
反到連 Gareth T 同 小克詞都話低質
做乜鬼嘢

利申:覺得姜唱得麻麻,唱功有待改善
Gareth T絕對係 talent
小克今次嘅詞都難得地好同有意義
才子多仇家
講安妮日記、imagine整出黎提醒戰爭的禍害
分分鍾書都未睇過
對比鄧小樺班小圈子,鍾偉民好好多
陳蕾呢D真係有料係從來唔會有人捧
不如試下解釋埋陶傑所拋出既其他問題,點解淨識話人抽水?

政治情感投射,對政治無力感轉移藝術范疇,佢就叫你地抽身睇下有冇可能有咁既成份,萬一中共用鏡黎做統戰工具,叫佢地上春晚,咁你地到時係咪又hand機?97移民潮用呀叻統戰唔係未試過。

聲稱要做亞洲第一但唔可以對佢地高要求,唔差評得?香港樂壇係依家sale努力而唔係實力? 對比8,90年代要靠實力上位,點解變左咁多,原因又係邊?就係叫大家反思一下,你班鏡粉就屌人廢老,out day,睇死後生,完完全全兩個層次。

點解睇完陶傑分析咁多野,點解淨係識屌佢冇禮貌?點解淨係睇到啲門面野?
我唔敢講鄧小樺完全垃圾,只會話佢坐係佢個位的確有D功能係做到,而佢做既到既係鍾蛇一世都唔會做到既野,不過就文學水平而言,佢的確係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞