[突發] 董啟章 用姜濤首 作品的說話 就地處決 陶傑

455 回覆
153 Like 338 Dislike
個人係幾唔鍾意佢呢啲娛樂性十足

但其實係 bs 嘅社論 睇得多睇壞腦
我錯,我講得唔清楚
我想講:淨係幫香港歌手作過幾首歌都算香港樂壇人?
19最好既係佢既修辭 佢寫景抒景都係一絕
好有明代小品文同上世紀60年代嶺南文人果種遺風
佢d政論就當娛樂 聽下佢個種19演譯 笑下就算
胎你老母
我唔理咩制作嘜嘜柒柒,佢把聲都唔岩唱歌,收聲翻去賣公仔比師奶咪算
歌曲監製係負責錄音mixing
你唔好再問呢D 問題啦, 鏡粉hang 晒機
淨係J完 努力 再J 努力, 點都唔肯承認無實力 呢一點 佢地一直都解釋唔到
國王的新衣就係有個天真的小朋友講出來先免責咁樣
香港就係悲哀到竟然要靠一個老前輩勇敢講出個問題, 然後換來脫節、廢老的指罵
明明以前Juno先俾人屌得最多
話佢用錢做歌、唱歌好難聽
係咪姐係姜濤過多五六年會上神枱
collar 出道3,4年???????
唔敢講全部後生啦有啲後生都真係有料嘅 只係好撚多係ig打哂卡嗰啲真係字都唔識多隻
我都幾鍾意董啟章

但係Gareth T. 的曲和小克的詞真係最上乘最頂尖?
咪撚玩啦ching
姜濤呢首歌唱得難聽係因為唸經咁
一啲感情都冇
人哋韓星起碼首歌cd 版好聽先
呢首cd 版都咁撚難聽
咪嘴都救唔到啦
知道咁又點呀,錢鍾書都會比人彈啦
就憑「董啟章」呢3隻字就唔批評得佢寫得差?
事實上董啟章啲行文措辭間唔時比人話累贅
再加佢鼻塞咁唱,唔睇字唔知佢唱乜鳩,廣東話都要空耳咁聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞