[突發] 董啟章 用姜濤首 作品的說話 就地處決 陶傑

455 回覆
153 Like 338 Dislike
係!李榮浩老師!
難聽?兒登仔唔識音樂唔緊要 都唔好出黎柒
我直程諗到佢只不過係viu生財工具就覺得好笑
吹到救世主咁
個個都衝曬出黎,陶傑講得岩,好多靠mirror搵食架
因為D文化人/作家本身無乜銷路要靠講姜濤講mirror黎增加熱度
知道,咁點?
靠痴先紅到
扮黃呃人一樣
佢啲意念唔係就咁一句「世界和平」咁簡單喎
作幾首都算?
根本斷章取義 冇駁過陶傑個論點
But
What do you expect
老老實實
偶像派淨係講樣
同年既陶傑出道做歌手既話
姜濤一早898啦

成班KOL/文化人唔講佢地無views
好現實,一講到本業邊有人睇
講mirror就唔同
香港所謂文學,演藝界就係俾呢啲人圍小圈吹捧殺死
淨係知外國人從來冇當過佢係一回事,就知佢咩料,鬼佬仲係J緊周作人個堆
鍾偉民
啱呀 依家個問題唔係首歌 係個歌手
都唔係經常咁簡單所以我放棄聽歌了,淨係睇lokman派下膠已經心足
老老豆豆,一首歌詞冇份寫曲冇份作,編又唔關你事
個singer其實對份歌嘅講咪一件樂器
唔洗懶清高咁話用作品說話點點點,講到好偉大咁
冇份制作嘅歌手唯一任務係唱好啲首歌,透過你把口幫你背後條team說話
成日覺得啲流行歌手講到幾多諗法咁,晒氣啦
都係公司搵人幫你寫下歌咁,我讀一首詩會唔會講到首詩係我自己所諗出黎嘅諗法呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞