[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (55)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
睇個勢今年903要捧mirror上神台,預測

KT 男金或銀
AL or Jer 男銅
Ian 唱作

十大一半係mirror
除咗十大一半之外其他認同
另外仲有男新人金/新人獎
Carl叔叔都合作咗咁耐
好難突然唔用
但CY Kong 同佢哋係咪都係合作冇耐
咁真係可以早散早著
女歌手係咪要慶幸自己係女人
即係三年前有人同你講姜濤anson lo贏到張敬軒都冇乜人會信
好難講,造神就係咁。姜攞會係香港史上最年輕男金

唯一可以一戰嘅係家謙,但總覺得唔會比獨立歌手攞金
中生代男歌手未掂到個獎/啱啱開始有所收成,
就要因為班鏡有話題性,要讓路比佢哋攞獎
903咁樣玩爛自己個獎,真係好咩?

(衰啲講句呀,如果903真係咁樣頒,
咪又係恰其他歌手啲fans,喺自己粒星遺憾攞唔到獎嘅情況下,都唔會好似班唔理性鏡粉咁樣暴動,湧入啲post到攻擊人,佢哋先敢谷鏡啫,
其他fans惡啲,佢敢咁做咩?)
過兩年就到Collar
其實2020年代嘅樂壇,會唔會比鏡、領玩爛架?
其實Collar暫時出咗3 plug
1首冠 1首死位 1首抄歌應該會ban
成績真係好好
睇個勢903似比個唱作金佢算
未來10年我最喜愛豪晒俾鏡又點話 但男歌手除咗jer真係忍唔到jf +him even mc等喺男歌手領域更加值得認可好頹
新組金已袋 係睇吓有冇機會組三甲
4首肯定有:

團歌
KT
AL or Jer (冇男銅嗰位)
Ian or Edan
你問我
我唔會睇好領囉
鏡就⋯⋯
可能AGA真係強勢加盟華納

環球嬲嬲豬

成日戥Jay Fung,洪嘉豪個堆唔抵
明明夠鐘比佢地接
質素又唔係差
投票投輸都算喇
但係唔玩投票個d都比唔到佢地上
真係會做到灰
咪撚玩啦
最多畀男銅jer
咪留返最受歡迎系列畀鏡圍內玩
冇實際成績點會畀男金
唔通真係燈中搞華納麻雀團
上次Chill Club比林家謙男金
都冇乜人嘈

我認為俾姜濤男金只會害咗佢,男銀試吓水溫
比林家謙拎男金可能都好
實際成績係咪=播放率
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞