[親生仔] Google Pixel 討論區 (79)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
tg?
自己部4a用左年幾兩年,諗緊換機換6定等6a好,有無巴打比啲意見
等下6a先
真係日日都係咁 點搞
clear cache/app data/uninstall update試下?
location permission 試下 allow only while using /don't allow
想問下有冇人用pixel 6開raw影相會更多noice
傳聞
有壞咪換
冇壞咪等
未壞晒個mon爆到仆街咁解
咁視乎幾爆啦
6就中規中矩 唔係買唔過嘅
6a啲人期望值高d姐
咁我一齊期待下6a
啱啱終於買左6PRO
想知大家有冇用咩Launcher?
原生果個google bar同d圖示太大 有d難頂

同埋USB-C to USB-A有冇邊隻牌子好同安全?
用緊nova ,幾好玩
folder擺法好多選擇
我都係 超多自訂義功能 好過原生好多
順便可以裝埋icon pack, 有隻moonshine,
icon非常靚
啱啱試左
好多功能都可以set 真係好正
但想問下佢程式集入面堆應用程式可唔可以自訂個排序?
我淨係可以幫佢地分頁,如果可以排埋序就perfect
其他手機可以 原生反而唔得
應該無喇 但你可以隱藏唔想要既app icon
4a係咁倒水係咩事
洗完機換埋電都係咁
上連登10分鐘跌咗5%
話說早排我部pixel 4a跌爆曬個mon 乜都display唔到之餘連個中框都崩埋
雖然已經換左6 都想整翻好部機 一不做二不休 就不如一口氣換埋個殼 成部翻新

搞左成晚,其實pixel都算容易搞 起碼唔會好似iphone每一粒螺絲都唔同size
但係問題黎啦 合翻埋部機唔知點解fastboot無限loop

正google完幾個鐘打算放棄果陣 突然諗到可能啲制既排線問題所以detect到key combo 拆開調整下而加又得翻
於是我而加有部全新pixel 4a除左前鏡頭好似無之前清之外都無乜問題

ching係邊到買啲零件
淘佬唔係特別想上去買但係其實ebay ifixit果啲都係一樣而且仲要貴啲慢啲
順帶一提 個mon quality 係唔錯的 同原裝一樣咁制
total買咗幾多錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞