[親生仔] Google Pixel 討論區 (79)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
用埋5g部機點搞
android冇一部5G係唔食電
幾掂喎
想問pixel 6仲多唔多bug 想出部
中左1C果批既話會點
見e字頭果間幾平 但係好早收鋪
Pixel 首席打手話呢間黑店嚟
有冇推邊間
佢個fd呀
想問下Pixel 5用家, 傾電話質素如何?因為個屏下喇叭好似好多劣評
想買部替換手中嘅Pixel 4,無奈P6太大舊,只好買返轉頭買Pixel 5
傾電話真係麻麻地 買入幾日想放返出去
講電話係上方喇叭唔夠大聲,定係個喇叭音質唔清晰還是其他?
因為工作上都要好多時講電話,如果傾電話都唔掂真係要諗諗
想換電話,見Pixel 5硬件其他各方面都幾好,如果唔揀佢,只係得iphone 13 mini睇得上眼
Pixel無Volte傾電話一定垃圾
冇volte+聲好拆好薄
條街嘈啲都聽唔到人講乜
唔夠大聲 音質奇差 你要聽到嘅話企你隔離個啲人都會聽到
但如果唔太介意嘅話佢其他嘢都幾好
本身見etopia平 想去買 但見到佢個online store唔收消費卷但facebook話收 咪whatsapp佢問下係咪直接走上佢度買就得 佢無答我 問多兩問問我想買咩機 比左條link佢之後唔覆我 隔一日問多佢一次就話要check下貨先 之後就無再覆我

最後走左去銅鑼灣三禾買 check左imei破處日期無可疑部機亦都無問題

唔撚會幫襯etopia九唔撚搭八
如果係室內傾還好 係馬路邊就真係難聽清 多講電話真係唔好買
偏好6吋以下電話
睇晒得Pixel 5啱心水
唯一擔心就係個通話質素
巿場上已經無任何新Android機想買,睇黎要諗諗轉會iphone mini
睇上面都有好多位ching麻麻eto
你買果陣三禾係咪全新未開 同埋有冇得現場check機
定係走左先check
第一次細鋪買機 問多小小
一般工作9成講電話時間都係室內嘅,但如果馬路邊我諗應該Samsung iphone都係難聽得清
p6 犀牛軟貼夾唔到指紋
係 即場比你任check到你滿意為止(當然要比前先) 幫我入埋sim卡貼埋moon貼
部機印象中未開 check imei亦的確係我買果日activate
至於1a 1b 1c呢個問題 其實好似批批都有機會中伏 不過我果部1C問題唔大都未見到有bug囉 電量大約維持到中至重度使用15小時左右 當然我覺得佢可以做好啲 尤其粒modem好撚食電
室內就正正常常嘅 室外就真係唔得
如果以4 轉上去5 個指紋應該會方便好多
想有大升級感應該最好上 6pro
唔怪得呢個星期成日miss 晒 signal wapps..etc , 電話又唔響, 朝早鬧鐘又無聲 (好彩 set 左兩部機做鬧鐘 ) 岩岩先發覺 d notification ringtone , alarm 全部無聲壞撚晒, 要重新 set 過晒. 再 search 下真係有 bug ...

DLLM 垃圾 google ....

https://www.androidpolice.com/new-google-pixel-bug-is-changing-ringtones-and-alarms-on-the-pixel-6-and-more/
有冇ching試過 一訓醒部pixel 6 熱到pk 但係睇返電個用量又正正常常 唔見有野run緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞