[親生仔] Google Pixel 討論區 (79)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
最貴係個mon 8xx人仔 順帶一提如果換mon一定要買埋果個膠紙框(圖藍色果片)如果唔係裝唔到上去 好似10蚊到
其他野 中框 同背板 50蚊內
電好似80蚊
時間同精力=無價
同埋如果換中框同背板 上面所有野(fingerprint sensor flashlight headphone jack sensor speaker etc)全部都係膠水癡實 而且全部一定要拆落黎換入件新件度 就算加熱拆都好驚整爛
我之前都淘過3仔電黎換 但手工唔好 換完mon之後多左粒光點 比我揀多次會自己買料出去搵維修電話既人整 唔熟呢d野好易整完一樣其他地方出問題
update下先
個音量制最後都奶奶地野 而家禁唔到音量下鍵 但其他功能完全正常 mon都無問題

其實都唔緊要 因為我都當backup機用 但而家因為制壞unlock唔到bootloader唔可以由calyxos flash翻stock android好過無得用變電子垃圾既反正backup機用唔著google play 電都㩒過pixel本身個os

而家上ebay買左部25美金既零件機睇下殺肉搞唔搞得掂 但係好驚個mon會拆拆下爆 因為真係好脆弱
電池係咪容量係咪跟返原裝 有冇得加大
呢層唔知 我都係套舊睇落似原裝既翻黎架咋
會唔會有地方有button賣
話說我部P3 power掣一分為二冇左半邊 唔知要換既話要唔要成個frame換
手工費唔知幾錢到呢
就換電黎講就算佢唔平跟返用佢料既價黎收都ok 因為粒淘寶原裝電好平 5X人仔 如果係換mon果d就要同佢傾傾 因為見上邊巴打買都幾貴
淘寶見有得賣

【淘宝】https://m.tb.cn/h.fr4z2UF?tk=LWU62iTYZOU「Google谷歌pixel3侧键 pixel3XL边键 音量键 开机键 按键」
点击链接直接打开
price.com.hk幫到你
4a mon特別貴 3應該一兩舊水有交易
12之後更新咗咁多次
都仲未fix好media control會成忽黑咗嘅bug
google夠竟搞乜撚
原拆定咩?膠紙框通常會比埋 你個間冇?

啲iphone mon先百幾人仔
見過買成部二手3仔 先300人仔
佢呢個mon啲質素話原裝我都信 唔係講笑iphone 百幾我都買過 電子垃圾黎
啲膠佢無比我喎 不過好似有比一支膠水仔 但有框框我咪買翻條框痴好佢靚仔啲囉

其實我都唔係特別識 純粹第一次換分享下
用咗幾日未準 100%>20% 4h左右
過多排應該會襟用啲
最難係開部機嗰一下
合埋返部機反而易
有冇network standby 食電
好似冇 今晚試
iphone 百幾講緊係iphone7開心使用中
膠水仔應該係B700 係防水膠嚟 但首先要用得好
同埋個cure time好長 要用橡筋札過夜先得
如果係平野通常係副廠
如果係原廠oled panel但換左玻璃嘅話 係叫原壓 玻璃quality差
如果原裝就係 全個mon都係一部舊機拆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞