[親生仔] Google Pixel 討論區 (79)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
呢下尷尬嗰時pixel slate嘅tablet體驗差所以都好少用chrome os黎做平版 如果都係用android app多嘅真係直接行android好過chrome os 行container去run android app

原本以為fuchsia會係做曬呢類野 但而家都唔知點推到一半 估計至少nest hub嗰啲會轉曬嘅
感謝google大神
好似話用custom chip但佢都冇詳細講之前啲chip係用咩 今次話custom 都冇講啲咩野
應該之後pixel 7發佈會再detail講 而家係有得睇下先同埋自己爆曬啲野費事俾人leak
唔知會唔會整到八達通
美國應該多啲人用?之前zoom安全問題有好多人唔用 而家香港就多返
想問下今朝跌左部5a落床,個mon死左開唔番
如果搵人整出面啲手機維修係咪伏多
但而家都唔知疊埋心水買過部好定等6a
發下夢就有
間垃圾公司連燒肺卷都無加就知呢世都唔會加Google Pay
聲佢update完有bass boost我覺得唔錯 connections 我都冇乜野 但電就有啲恨鐵不成鋼嘅感覺
呢個你要問八達通
google pay之前好似一定要credit card debit card?
wallet
但點解同樣係wear OS嘅三叔錶就唔得
5a應該唔難整 ifixit睇下冇教學點開啦 唔排除係甩左線姐
想Google Pay有八仔首先要期望Pixel有行貨先
因為加唔加Google Pay好大機會係取決於有幾多行貨Android機有FeliCa chips
我喺櫃桶到拎出黎試下先
Samsung咪有FeliCa chips
三叔機本身全部都有Smart Octopus啦

仲有罪大啲XPERIA都好似有(不過都係入唔到西瓜卡,因為就算有chips都無osaifukeitai個license)

其他牌子就唔清楚
都唔知google係咪放棄左fuchsia
唔好當daily drive但我上左553覺得唔錯 可惜電量真係愈黎愈差 得個半鐘玩 但揸車用係幾好嘅 個integration真係好啲
揸住車點解要用pixel buds
免提叫google assistant打電話嗰啲同埋聽電話嗰啲 同埋講電話佢真係ok
apple watch 咁柒 等左呢隻成年
都係圓形先好睇囉
我揸車都係用返apple carplay
舊車冇同埋有人喺車開speaker 講有啲尷
過多幾個月咪知support or not 囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞