[親生仔] Google Pixel 討論區 (79)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
個人淘寶買過既iphone mon全部都有色差都無意欲再買iphone

咁玻璃係唔係後壓副廠唔知喎 我無辦法verify 只能夠講我睇唔出同feel唔到個分別囉
同埋當你原本個mon爛到乜都睇唔到黑曬果下無論乜mon都好過佢啦 加上淘寶所有mon都700-800咁上下價錢
其實你講既野我都識 但問題係淘寶你有辦法確定佢話係原裝就原裝咩都係撞手神架啦
我都係想知
之前爛mon想用hdmi out backup野完全唔得
想問下有冇用緊6 Pro嘅ching用緊Whitestone貼?

https://www.amazon.com/-/zh_TW/Google-%E7%99%BD%E7%9F%B3%E5%9C%93%E9%A0%82%E7%8E%BB%E7%92%83%E8%9E%A2%E5%B9%95%E4%BF%9D%E8%AD%B7%E8%B2%BC-%E5%85%A8%E9%8B%BC%E5%8C%96%E7%8E%BB%E7%92%83%E5%B1%8F%E8%94%BD-%E5%90%AB%E6%B6%B2%E9%AB%94%E5%88%86%E6%95%A3%E6%8A%80%E8%A1%93-%E6%99%BA%E6%85%A7%E5%9E%8B%E6%89%8B%E6%A9%9F%E8%9E%A2%E5%B9%95%E4%BF%9D%E8%AD%B7%E8%B2%BC/dp/B09P4HQJXB/ref=sr_1_3?keywords=pixel+6+pro+screen+protector&qid=1650224124&sprefix=Pixel+6+Pro+%2Caps%2C310&sr=8-3

小弟係6 Pro用家,之前因為貪方便喺旺角星際買Ringke殼嗰陣順手貼咗張UV貼(嗰陣個店員仲同我講話冇牌子),點知而家都未夠張2個月已經起咗條邊(好似係個殼邊翹起咗)

而家想搵隻好啲嘅貼過,唔知ASPRO同Whitestone邊隻會好啲...見Whitestone喺個鏡頭位整咗個U字型位出嚟唔保護埋有啲糾結,但上網睇review唔少都話Whitestone啲貼質素最top

想問大家點睇

利申會用ASPRO同Whitestone比係因為以前幾部手機都係用開ASPRO
我用過whitestone,有晒配件,好易貼,效果都十分滿意,唯一缺點就係前鏡U字位

但最近撞爆咗mon貼,諗住淘寶張落嚟,用返whitestone啲配件貼,最後發覺係唔啱,淘寶張UG貼大張啲啲,但就全張過無U字位,睇落好feel好多,結論就係如果熟手貼UV,真接淘寶,唔識嘅就可以whitestone練下手
我就係糾結緊個U字位,想知會唔會好易沾塵?
Ching淘寶番嚟用緊嗰張有冇牌子呀?同Whitestone比除咗個前鏡U字位之外有冇咩分別?
U字位,一定有塵,自己抹抹下啲邊膠位會甩,我耐唔耐就要搵女友啲細化妝掃補UV膠水,再照燈

淘寶貨,我啱啱換,未知甩晒啲塗層後會點,但成張無U字仔感覺幾好,遲下就唔知,但whitestone用耐咗,雖然都會留指紋,但都好易就清潔乾淨

如果你對自己貼UV有信心,應該淘寶都ok,因為價錢平啲

https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=658540382542&from=detail&spm=a212db.24065199

我就用呢間,你再search下,應該有間有神器幫貼
其實最緊要封口封得好,有無神器問題不大
用到finger print?
用到,set都唔駛set過
膠水同防水膠 應該買邊隻
其他OEM廠做晒孤兒仔
p6電量問題好似斷唔到尾咁 而家都仲係30%左右
我用緊防水膠
依部係白色嗎
明顯係
原來pro有白色
多謝垃圾samsung
究竟可以平成點 鏡頭+modem+製程
賣大包咁俾Google

Google好似唔想做咁將android/wear os 主導權俾晒垃圾***
galaxy watch 4 行緊 wear os 3.2
講到好多選擇咁 咩都係錢
一係唔研發 直接拿高通U 然後Pixel繼續用高價做小眾市場
巴打買邊間
你知唔知raw 係點解先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞