[親生仔] Google Pixel 討論區 (79)

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
本身Fuchsia 係做smart home/IOT 既整合
但依家都唔再推Nest Hub,變成Pixel ecosystem
我又相反喎,覺得睇文字資訊操作四方長方形方便啲
但我用全部都係An野,就無辦法又唔想轉會
呢個似係三叔問題多過wear os問題
我之前仲幻想過佢會將所有os統一變成fuchsia
睇嚟都冇咩可能了
噚晚睇 pixel watch 個邊框好似都頗厚
有啲不似預期
而家睇個樣係玩唔同os/廠 都一齊connect
難度其實唔細
咁有錶係真係support 兩個平台
Apple Music 都support android la
其實個邊都真係幾厚
反而想知隻錶有咩size可以揀
pixel平板無啦啦爆出嚟
好明顯就係google想同啲developer講我未放棄平板
唔會咁快用到落手機
android develop到今時今日其實好複雜
淨係QA都有排做
同埋手機地位高好多 就算出都有幾樣野做白老鼠先
"Google 香港新聞稿有「彩蛋」? 手機八達通或不再三星、華為、Apple 獨有!-ePrice.HK" https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4541/219912/1
有機會用到八達通喎
加唔加應該係八達通或者tap n go有冇同google傾?
屌 個版主估估下就寫落個title度
標題黨嚟

叫Google activate 所有version 嘅felica 再講
tap n go 用master card原本都support
有三間有就唔叫獨有啦 垃圾content farm
要逐個product加,唔係逐間公司計
係咪統計過squeeze gesture好少人用所以連個sensor都cut埋
中學生會用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞