最癲見過點樣集體辭職

569 回覆
1278 Like 8 Dislike
議員總被捕
所以嗰位巴打咪叻仔揾到錢
樓主嘅廢影響到佢人生高度
永遠最on9係升職但加薪幅度唔同市場睇齊
加辛唔加薪
我有個好title點會唔跳出去搵份好啲人工嘅做?

同叫個同事走冇分別
屌你老母 正一垃圾
有幾間分店
d老闆成日諗住舊個套
一間鋪個經理唔可以長時間管理同一間鋪
要定期轉換
結果 有日老闆屎忽痕 張我調走
然後間鋪10個人 一星期走8個 最後2個 一個月內走埋 之後到依家 個間鋪換左兩個人都搞唔掂
同你差唔多 都係讀書番PT
係一間食點心既小茶樓
我同另外兩位姐姐一齊做樓面
果時我地三個都好不滿老板娘

明知公眾假期實做到冧檔
但見我地3個做得 其他PT就死都唔叫
做撚死我地

日日番睇CCTV睇我地有冇偷懶
做少一秒野比佢睇到 第2日都會同你講 CLS

最後集體辭職果日 係大年初一
講到明唔準收利事 人工又冇調整過 都係得我地3個做

咁出面啲餐廳多數唔開 我地客就多到仆街
30枱客坐緊 門口仲幾十人等緊位

最後我地做到心灰意冷 突然間話唔做
全部客坐左成個鐘都冇咩野食過 睇住我地走
hoitcs5team ?
集體Sick leave 就見過
邊間
ot o到o完一齊quit?
間公司仲運作到?
你老母俾狗屌
唔開名你上嚟把撚呀?
一間舖四個 sales
老細炒左兩個老臣子
另外兩個同日辭職
細佬讀得書少, 有 exit interview 呢樣野架?
會問乜野? “點解你要走呀?” 係唔係真係答個老細仆街?
屌你老母 死全家
做工程 有4個後生主力落地盤做野 本身都覺得人工低 然後有年加薪平均加得幾舊 就一齊辭職 走左3個
大把人like
因為手停口停,相對架啫
細公司返工 成條team 6個人
老細話要我地共渡時艱 set左三個月target
唔到數個個月人工減到8千
最後成team 6個人全走 即時離職
臨走老細叫我地遲d返去拎支票
話會計出唔切糧 叫我地個日帶定電腦
返去做多4h野做交接冇糧出個日
一個60人部門新老細上馬 然後續條team玩 將唔肯擦鞋嘅趕走哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞