最癲見過點樣集體辭職

569 回覆
1278 Like 8 Dislike
之前返酒店
Junior senior加埋9個人前後半年quit晒
頂唔順啲女上司同公司出左名人工低
玩電話同準時返工係基本人權
利申年輕管理層
Whizoo班人
PE fund house
Investor relation officer
Investment analysts associates
走哂
一team 20人走淨6個
試過明明傾好過年後一齊唔撈,試下比壓力上面炒個西同事,點知最終得我同另一個遞信。
咁個經理同老細咩關係
真,明明個件事唔關我事,但佢哋講到乜柒都要一條心最後得我遞信
最鳩係當事人畀人氹一氹就留低,冇加人工冇升職,一年後仲要係畀人炒,笑到我傻
飲食界係咁 同常一走就全部一齊起身
馬反結局 新自護全體總辭推石仔救極權聯邦
精人出口
笨人出手
條team十個人 派完bonus後兩個月內有八個舊人辭職 上個月請既新人都賠七日錢辭職 上星期請既新人返左兩日辭職
有無link
Traflagar?
哇 想移民都要管?
唔approve咪算囉
閪到
好慘,比人昆左
好心個當事人冇料就唔好搞起擅野
你老母比老細屌
政府冇錢比,啲錢比晒超支工程。走左個位唔會再請,直接cut位。舊果班咪做到扑街
我同另外3條友under同一個呀姐,一個星期內全部走晒

利申:無夾過
有咩行業係可以一野請晒呢13人?

利申 唔識
你想圍威喂唔好上討論區啦
會計部阿姐做左十幾年
咁會計部阿頭走左,我地都覺得阿姐會坐正阿頭個位,但點解空降左另一個人做阿頭。

新既會計部阿頭做野好chur,搞到同阿姐水火不容,大老細又偏心會計部阿頭

之後阿姐唔做打算返加拿大咁兩個仔女可以外國讀書。
最後走果日send email比office d 人兼放大炸彈,就bcc左公司既薪酬表

跟住會計部班人走得既就走
Office 果邊d人走左一半
HR team 同大老細仲on99唔知咩事
有個八婆同事搞小圈子
搞到成team 9個人士氣好差
連老細都比佢黑面
一年幾之後
走既走
滿約既滿約
移民既移民
得番2個人留低
我諗大老細都幾頭痕
有啲野你唔好好處理係咁縱容
後果咪自己受番囉

我係第一個走
升埋職同事之間有講有笑
好彩走得快
好似係 FB 睇過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞