最癲見過點樣集體辭職

569 回覆
1278 Like 8 Dislike
笑撚咗
係呀,同埋都有其他原因既

因為其實個個都係個主管由白紙開始帶出身
仲要個主管平時都勁好人,可能我地平時間鋪都keep到有錢賺,所以基本上啲返工收工時間只要唔好太過份,個主管都唔係太理

之後個大老板俾咗間公司另一個parter接手之後,可能見到我地啲返工時間唔滿意,之後諗住插隻親衛兵落鋪頭架空而加個主管去管我地

跟住格離公司可能收到風換咗個大老板,咁岩又有搵我地主管挖角,咁就順理成章就過埋去
公司好嘅話使撚走咩
貪好玩?
有apply呢間
講多d
On99 開名啦屌
走個人唔一定o岩,case by case, 識有個case佢幫公司搵好多錢就覺得自己好叻起飛腳走,之後頂佢個位既新人搵多佢5倍錢

sales位,有時候搵到生意唔係佢能力好,只係公司本身夠好,比左個錯覺係佢叻唔係公司叻
成個行頭都好唔掂 得入正苦博物館做公墓園可能好少少
師兄咁睇唔開
一個部門 6 個人
senior 走晒
走剩一個 assistant 吊命
揾big空降 黎執屎
做港島茶記廚房 早幾年黃金周 啲支那落撚哂黎食野
12點開始啲單好似瀑布咁 最後個大佬頂唔順做做下叫埋班細既一齊去打邊爐 棄檔
講多啲
又係識人點點點系列
隔離post話license trainee唔知係未最低級學徒
人工重小過麥記
名都唔敢開
Whizoo
帶頭話走
其實想引走班牛鬼蛇神
等自己升職快d
一個老細帶走成個department
廣告公司?
仲有仲低級,amct
Aircraft maintenance craftsman trainee
我做左6年升到技工,老底$12k7
唔賣血會餓死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞