【樓爆在望】低調置業討論區(47)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假
D盤貴左好多 同埋冇乜盤睇

今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假

今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假

真係無計,屋企有錢唔代表你有錢,除非屋企有錢到可以父母幹埋你層樓,如果唔係要住返同等grading既樓都有難度
其實我覺得仲有一樣野好緊要
就係如果居住環境係downgrade左
最好真係諗清楚/試下airbnb先

如果同屋企人不嬲住開屋苑私樓
要搬去單支/居屋/村屋/唐樓
唔係話咁易接受到

呢點真係好難搞,好似我有朋友位開黃埔咁,結婚SSP單枝

我個人覺得環境仲難習慣過交通
而家搵樓租都一定要係有管理處私樓

真係無計,屋企有錢唔代表你有錢,除非屋企有錢到可以父母幹埋你層樓,如果唔係要住返同等grading既樓都有難度
今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假

回錯
想問問咁多位有經驗既巴打

有無巴打買過長沙灣果面既單棟式大廈?

想同女朋友夾份買細細地一個居所,學咁多位講睇餸食飯

PS 暫時同女朋友加埋大約30K,大約有70萬

大家會有咩建議?謝謝

個問題會係月入到,可能要加屋企人做擔保人

諗緊果面見到有D 330萬樓下既樓

留在下個樓齡呀,太舊做唔到30年按揭架

thanks 巴打

今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假

要唔要開party
今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假

今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假

追左幾十篇,好感動終於 reg 到 account 入黎
多多指教

利申: 鄉土地產版蒲左好耐

多多指教

welcome

我都係覺得
投資就算啦,但自住買得起既又有咩所謂,
學呢到大家都講,自住樓升跌都無所謂姐,但都叫有安居之所!

就係暫時唔係要黎自住
(至少一兩年內都唔會住....)
長遠係要黎自住既

又唔係多錢
有舊多餘錢就話者
但要係成副身家掉曬落去就好淆

買黎放租 租兩年出去 就算跌都賺返 除非你等佢大跌 大跌唔係比窮撚買 做唔到按揭 比有錢人full pay買架

日日賺

今日出左去搵樓租
唔知係咪真係就快暑假

因為麥花臣近火車軌,比較嘈?同埋由旺角 MTR 行過去係遠左少少
多多指教

咁你近來果十幾篇應該睇唔到乜野,大部份加密晒
多多指教

welcome

而家鄉土愈來愈難用同煩,同埋一覆親野就有d 無厘頭回覆,黎黎去去都係冇 class 乜盤都話 OUT,好討厭

不如轉場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞