【樓爆在望】低調置業討論區(47)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

樓價唔值得朋友間成日講,唔理睇好睇淡,成日講屬於冇生活趣味嘅人,講跑步運動減肥,講電影音樂,講好書,講錶講音響,講波講旅行扮靚,大把嘢講啦

因為結婚所以佢地先講,一般女仔唔會講呢啲

結婚講正常,夫妻要共同生活,計劃吓合理,朋友就冇乜理由成日mon住樓市講樓價,講裝修買傢具都話正常啲

我覺得正當討論冇問題 咁講樓都係經濟其中一部份
但係如果你一開波就話樓爆 咁傾唔到落去架wor

女人最叻就係講8掛野
幾個女人走埋一堆就會belebalalalalglalalal
有小小學術性都唔識 剩係識自己份工d野

女人最叻就係講8掛野
幾個女人走埋一堆就會belebalalalalglalalal

新手入黎學嘢 問關於抽居屋
我想問如果我下年去抽 同個妹一齊入紙白表非核心
又真係抽中有得買
但我又未畢業做嘢 做唔做到按揭
(2019先grad)
又真係抽中有得買
(2019先grad)

非核心都係慳番啖氣吧啦
仲要未畢業無收入

因為結婚所以佢地先講,一般女仔唔會講呢啲

結婚講正常,夫妻要共同生活,計劃吓合理,朋友就冇乜理由成日mon住樓市講樓價,講裝修買傢具都話正常啲

女人最叻就係講8掛野

女人最叻就係講8掛野

女人最叻就係講8掛野

又真係抽中有得買
(2019先grad)

做到,因為政府同你就擔保
我有朋友借grant loan上車

所以識諗一定係攞non mean黎投資 零成本咁制
出面有po話啲業主成日話政府會保住中產on99
先唔講係咪真係會
但咪同啲啖啖日日叫樓爆一樣

等佢幻想吓啦,望吓笑吓咪算,小學 連登最多,日日抱住個鍵盤街又唔出工又唔返,成日以為重新洗牌就到佢發圍,得罪講句,窮L同思想有關,冇唔係諗點樣會有,日日望喺街行行吓踢到嚿銀紙,死梗

身邊有啲朋友日日forward啲樓爆message來
自己一年前有錢冇上 同期我上左
依家日日講海量供應 新政府乜乜乜
好撚煩

盡量唔講樓話題就得啦,講波講旅行都可以 message deleted, 搞掂

Yes 應該社會發展到有樓冇樓同黃藍絲對立面一樣

最on9冇樓成日諗點爆點爆,當有樓嘅係懵嘅唔識諗風險,諗啲對自己冇用嘅嘢嘥時間,不如睇書聽歌好過,有益身心

4月簽左約 到而家兩個月
銀行估價升左差唔多10%
車位供左3年升左120%
而家目標係兩年內套1舊出黎準備買多層

但世界就係憎人富貴厭人窮
我返工都係話我做租租算
比人知買左樓好煩

有時間諗點爆 其實去讀多d書 學多小小野好過
世事好奇妙
你今日做左d野 未必會諗有咩用
但係10年後
你可能冇啦啦發現當初你做果樣野改變左你

我有個同事已經中左長期等趺伏啦
今年年頭 如果聽我講買左層林太
今日收左樓啦
但係今日佢已經買唔起林太
只可以做租租

升咗幾多?

我年頭睇410未講價
早排aa同我講成交左460
兩房

半年50唔多
跌2,3成先上年個位
gogogo

又真係抽中有得買
(2019先grad)

做到,因為政府同你就擔保
我有朋友借grant loan上車

所以識諗一定係攞non mean黎投資 零成本咁制

反正non mean又唔會落tu

唔怪得咁多大學股神
我以前借grant loan真係用來交學費

4月簽左約 到而家兩個月
銀行估價升左差唔多10%
車位供左3年升左120%
而家目標係兩年內套1舊出黎準備買多層

但世界就係憎人富貴厭人窮
我返工都係話我做租租算
比人知買左樓好煩

有時間諗點爆 其實去讀多d書 學多小小野好過
世事好奇妙
你今日做左d野 未必會諗有咩用
但係10年後
你可能冇啦啦發現當初你做果樣野改變左你

我有個同事已經中左長期等趺伏啦
今年年頭 如果聽我講買左層林太
今日收左樓啦
但係今日佢已經買唔起林太
只可以做租租

升咗幾多?

我年頭睇410未講價
早排aa同我講成交左460
兩房

半年50唔多
跌2,3成先上年個位
gogogo

我想過幾年可以一開二or換樓
可唔可以唔gogogo

我都想買多層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞