【樓爆在望】低調置業討論區(47)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
通常買咗樓搞完裝修之後就唔會點理樓價,有喵星人嘅諗吓點樣叫佢哋唔好坐喇叭(通常唔會理你

點跳到上去

估傍邊有櫃,檯駁腳平台,喵星人最鍾意坐喇叭,據聞有啲聽音樂𠻹

最on9冇樓成日諗點爆點爆,當有樓嘅係懵嘅唔識諗風險,諗啲對自己冇用嘅嘢嘥時間,不如睇書聽歌好過,有益身心

4月簽左約 到而家兩個月
銀行估價升左差唔多10%
車位供左3年升左120%
而家目標係兩年內套1舊出黎準備買多層

但世界就係憎人富貴厭人窮
我返工都係話我做租租算
比人知買左樓好煩

有時間諗點爆 其實去讀多d書 學多小小野好過
世事好奇妙
你今日做左d野 未必會諗有咩用
但係10年後
你可能冇啦啦發現當初你做果樣野改變左你

樓價唔值得朋友間成日講,唔理睇好睇淡,成日講屬於冇生活趣味嘅人,講跑步運動減肥,講電影音樂,講好書,講錶講音響,講波講旅行扮靚,大把嘢講啦

因為結婚所以佢地先講,一般女仔唔會講呢啲

結婚講正常,夫妻要共同生活,計劃吓合理,朋友就冇乜理由成日mon住樓市講樓價,講裝修買傢具都話正常啲

我覺得正當討論冇問題 咁講樓都係經濟其中一部份
但係如果你一開波就話樓爆 咁傾唔到落去架wor

女人最叻就係講8掛野
幾個女人走埋一堆就會belebalalalalglalalal
有小小學術性都唔識 剩係識自己份工d野

可以淘寶買個淨喇叭箱做喵星人竇口,好似咁

Good idea
我得閒都要睇下人地係屋企裝啲咩比隻貓玩
想收納好貓貓啲野
大師:「樓價會跌七成!!!!」

大家識做

樓價唔值得朋友間成日講,唔理睇好睇淡,成日講屬於冇生活趣味嘅人,講跑步運動減肥,講電影音樂,講好書,講錶講音響,講波講旅行扮靚,大把嘢講啦

結婚講正常,夫妻要共同生活,計劃吓合理,朋友就冇乜理由成日mon住樓市講樓價,講裝修買傢具都話正常啲

女人最叻就係講8掛野
幾個女人走埋一堆就會belebalalalalglalalal

大家識做

7成 唔怪得今日又見到樓下啲樓盤好多寫住業主急放

大家識做

Molamola

Good idea
想收納好貓貓啲野

但係放地下會唔會無用,佢地會唔會點都要跳返上去

[img][url]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/0e/4b/5b/0e4b5be82b68b74a903aebc99b12cb21.jpg[img][/url]

Good idea
想收納好貓貓啲野

喵星人表示: 你當我係咩
唔要

買床仔比佢佢都唔訓,慳返唔買
諗住整個櫃比佢,上格整野比佢玩,下格放電動廁所,收納好啲野,將貓嘅野同傢俱融為一體咁,唔想屋企成地都係貓啲野

Good idea
想收納好貓貓啲野

但係放地下會唔會無用,佢地會唔會點都要跳返上去

其實只要跳到嘅野佢地都會跳,所以唔可以裝吊燈個啲,等陣佢地當玩具玩
V巴係度講貓,一陣又引左你地個朋友雷奧入黎,我真係入親貓post都見到佢
V巴係度講貓,一陣又引左你地個朋友雷奧入黎,我真係入親貓post都見到佢

奧sir愛貓証明人品唔差去邊

女人最叻就係講8掛野

奧sir愛貓証明人品唔差去邊

係呀
我見佢教人點照顧貓b
出面有po話啲業主成日話政府會保住中產on99
先唔講係咪真係會
但咪同啲啖啖日日叫樓爆一樣

等佢幻想吓啦,望吓笑吓咪算,小學 連登最多,日日抱住個鍵盤街又唔出工又唔返,成日以為重新洗牌就到佢發圍,得罪講句,窮L同思想有關,冇唔係諗點樣會有,日日望喺街行行吓踢到嚿銀紙,死梗

身邊有啲朋友日日forward啲樓爆message來
自己一年前有錢冇上 同期我上左
依家日日講海量供應 新政府乜乜乜
好撚煩

盡量唔講樓話題就得啦,講波講旅行都可以 message deleted, 搞掂

Yes 應該社會發展到有樓冇樓同黃藍絲對立面一樣

最on9冇樓成日諗點爆點爆,當有樓嘅係懵嘅唔識諗風險,諗啲對自己冇用嘅嘢嘥時間,不如睇書聽歌好過,有益身心

4月簽左約 到而家兩個月
銀行估價升左差唔多10%
車位供左3年升左120%
而家目標係兩年內套1舊出黎準備買多層

但世界就係憎人富貴厭人窮
我返工都係話我做租租算
比人知買左樓好煩

有時間諗點爆 其實去讀多d書 學多小小野好過
世事好奇妙
你今日做左d野 未必會諗有咩用
但係10年後
你可能冇啦啦發現當初你做果樣野改變左你

一個月升10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞