[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
買peach john 既bra
好鍾意拎走曬啲pad
想問下買矯型背心有無size chart?定一定要fitting?
+1
我而家成堆pad係屋企唔知點咁
你會唔會直接dump咗佢
有無人試過日本Amostyle呢個牌子?
佢話係triumph旗下
不過成個設計都日系好多
我擺埋一二面,見過有人賣
新手加入
追完post有絲打話矯型bra對胸型唔好
我著開mm 80D-80E
上胸唔係好多肉 無下垂但有少少外擴
最想改善嘅問題係外擴同副乳背肉(小肥
係咪唔應該再著矯型 轉pjday? 或者有無其他介紹
胸線高嘅bra係咪改善唔到以上問題,只係確保唔下垂?
感謝各位絲打
你mm個bra著到最高之後,有無覺得頂格肋底?
矯型對個胸型唔好個原因係因為佢側脇太高,好多人著上身未稱到最高已經頂住格肋底,變相托唔到啲肉,bra係要著到最高先托到
如果你度過個胸,bra個碼無錯到,你試下著到最高睇下頂唔頂先,頂先再買過
其實着有雞心同冇雞心有咩分別如果胸距都大可唔可以着冇雞心
有無絲買過日本牌子Magli ?
見啲款好靚又有得送香港
覺得點呀?同PJ / narue 有無咩分別
睇懶人包
前排買咗個Risa magli, 佢有啲款出到I
上年買過65H, 跟住前排買咗65I, 佢I係大勁多所以啲cup size差距感覺都幾大
Narue就應該都正常size嚟, 個人覺得pj係三個brand入面杯最淺同細(?)
有度過pj days個70G, 明顯細過另外兩個既65H/I一截咁
sor 唔記得講 , 依套係wacoal salute 51 黎
我都會咁有壓痕就好痕
新人報到
以前因為唔識揀bra 買親都唔岩着
所以一直都着sport bra多
直到睇咗呢個post先知自己唔係A cup
好多謝絲打們詳細教學

數據如下:
下胸圍 68cm
上胸圍 企直 84cm/ (45度) 86cm/ (90度) 87cm
有大細胸 胸距近 偏圓盤

尋日見到days出新款於是去試咗

杯型
65D
65E

好奇一問 其實標碼多數講緊有墊既容量定無墊既容量
個墊咁薄,有無墊其實唔會差太遠,都只可以for大細胸墊一墊,都無得話個胸size差成個cup但墊完都岩著,係嗰個碼就係嗰個碼,唔好懷疑,你真的不是A cup啦
pj 65D同65E有跳碼問題,因為杯型設計唔同左
你試落覺得邊個岩啲?
唔怪得以前買親啲A-B cup 鋼圈都好窄
又唔貼胸又空杯
仲「銀」到個雞心位損晒 驚咗戴bra

講番pj 我有拆墊試 65D壓胸
65E就左邊剛好 右面烏身空杯 加咗墊好啲
最後買咗65E
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞