[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
個牌有寫架,睇真啲
或者可以上pj日本官網search “days” 望吓d款先
得幾款好易記,仲要香港門市應該擺得兩款左右
thank you!!我係去美麗華門市應該睇漏眼,pj有冇話邊間門市多款啲
想問下有冇試過pj嘅Bust Beauty Make Bra?
係咪會包得好啲?
想問下有冇人試過馬太蔡太 究竟佢哋得唔得
追咗啲post,都係驚自己唔識
想問下自己平時著開68 70A..

依家想買返啲啱自己胸型嘅bar
見好多啲店 都係推介 集中型

咁樣買係咪啱㗎啦?
想問大家mm 係咪矯型bra?
見到懶人包話矯型唔好

利申以前一直都亂咁著bra
聽fd 推介第一次去左mm 買bra
著左幾日覺得幾fit size 無唔舒服咁
上黎追post 先見到矯型bra 唔好
專登搭車出去peach John試左days
結果發現好似唔太啱自己
因為減肥瘦左好多上胸又冇晒肉
下圍由85減到75(實際係77左右)
試左75C同D都係側邊包唔晒啲肉係胳肋底唧左出黎
著開satami大size 包得好勁(有3-4個扣)
可能都係要買返satami
著高啲,著太低先會包唔晒,尤其你慣左著矯型,個bra脇位高頂9住,本身就會搞到個胸著到好低
不過唔一定買pj嘅,你可以再試下其他牌子比較下,試bra又唔洗錢,大膽去試多啲,搵下有無更岩身嘅
Thx c 打
我已經拉高左但都係成忽肉走左出黎
會再試下其他
唔該絲打
1. 裸胸量的胸圍數據,自己度size,唔要sales俾的數 上胸圍 45 度: 85cm
上胸圍 90 度:87cm
下胸圍拉緊:70cm
2. 形容下胸型(e.g.上半多肉定下半多肉,尖定圓,胸距等等): 應該係圓錐型 上胸冇咩肉
3. 而家著緊咩bra?同你度的數據比size對嗎?
著開矯形bra 70D ,以前買過pj days 75c 覺得個圍好鬆
4. 關於戴bra有甚麼煩惱嗎?
想試下唔著矯型內衣 如果買pj days應該著咩size? 65定70?

多謝指教
你去門市,拎幾個碼試下就最清楚
日本PJ特價 我有小小樣想買 會唔會有絲打想一齊夾單?
有既話可以留TG
想問下mm啲bra會唔會好快殘呀?
著開wacoal諗住試下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞