[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
我上個月用HSBC red card 買到呀
一係再試下用其他卡?
近排買咗pj nice body bra覺得幾好
著75F 不過見post好少討論nice body
想知大家覺得點
我都想知
想知呢到一件大概幾錢到
依到有幾個款, 最平有個wacoal salute 47減緊價做緊7千2yen左右 (G cup 較貴,如果A-C cup 就6700yen 左右 D-F 就6900yen )

另外wacoal parfage 就大約8千~9千yen

(題外: 最貴個個係最前wacoal salute 72, 16500yen 一個 但太靚忍唔注買左)
未計免稅, 你當d價錢 95折完再92折
厚pad 不過f cup冇咁厚
著過65e又著過65f 差勁遠
想請教下我見懶人包話唔好著矯型bra,因為高脇會令bra著得太低。
想知mode marie啲bra係咪都有呢個問題?見佢好似全部都係功能內衣
都有呢個問題
但絲打可以著返啱個碼同搵個鋼圈適合自己嘅Bra先,收返鋼圈外面嘅胸肉入去,集中返個胸型之後先再處理個胸位高低都得

功能內衣都有好高脇同無咁高脇,初頭可以試多幾款,而且唔高脇都可以著到好似著緊高脇咁低自己都要習慣著高啲慢慢逐步改善
好似係80c 75d 70e 65f 開始已經係薄杯
細過呢個碼個pad可以擋子彈
大過嘅話都ok嘅唔係太厚 唔係成日著嘅話
我覺得佢真係會令著完bra嘅胸形好好睇
想問下大家屋企有幾多件bra
同隔幾耐就買過批
Marks and Spencer’s
同買衫一樣想買就買不過買完等到有需要換先開黎洗

通常背帶鬆到頂唔順,個樣開始殘就會換
大概3-6個月
有啲成日著/本身唔襟洗好快殘
而strapless bra嗰啲,我自己一年先著得兩三次有排都唔洗換

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞