[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
抄返懶人包先
問: 咁但係我著普通 bra,個背會唧肉,長期著個胸會唔會去左背到架?
答: 背唧肉係因為你長期寒背,背肌鬆弛又唔做運動所致,矯型 bra 只係掩耳盜鈴,
將啲肥膏收埋當睇唔到,你除左個 bra,個背又咪係咁多肉
背肉係唔會變胸肉,背就係背,胸就係胸,正如你唔會撥你個肚腩上個胸到掛?肥就
接受現實,好好咁做運動同飲食控制,唔好自己呃自己,想做靚女係要付出努力嘅
真係好介意背肉唧出黎著面衫好核突的話,可以著胸托包住佢
較肩帶同埋扣最入嗰扣都試咗啦 都係包得唔太好
有啲肉吱出嚟
但我著Girls同另一個系列覺得幾好幾啱我
可能Days真係唔啱我呱
我下次都去試下呢兩個牌子先
Satami呢個post話矯形bra唔係咁好
太高脇位其實會整低個胸
可能依款鋼圈偏窄,你外側胸啲肉match唔到,所以吱
試到其他岩啲咪買其他,總之著上身覺得岩就得啦,剪左個牌都唔會知係咩系列
不過好奇你話fit個款Girls系列係邊個款
新手報到
想問下mm雙弧算唔算係矯型bra?
仲有想問下個肩帶較到最盡去托高個bra係唔係都ok?
HI各位絲打
想問下有冇絲打幫襯過tracybrabra呢間ig shop?
見懶人包冇提到 所以問下
藍㗎
你要真係托起個胸先得,如果肩帶較到最盡但背帶都升到最盡係唔ok
其實唔同牌子都試下,試到見到分別就會識分到底個bra係咪托起緊個胸
唔該哂你同氫醌絲先
我依家戴左bra後bp點喺上臂嘅一半左右
今個星期六日決定去大家都推嘅PJ試下,不過我追po見係圓杯多,我驚唔啱。
呢排銅鑼灣sogo做緊特價,會有好多人排試身室,建議去元朗/尖沙咀試
唔該絲打
好彩問下 爭啲想幫襯
好呀 多謝提醒
Pj啲款真係好young好正
去佢官網睇左,覺得 nice body bra eyelash lace最靚,當然我一定會試days!!!
就算唔計政見,好似都唔多掂
呢種背心型bra係遮肉遮得多啲,但通常都係高脇側面一睇就好削。反而普通bra配搭胸托會更好,因為個胸托唔會限制左鋼圈既高度,但就可以將腋下到胃腩上面既肉都包晒。只係著出黎比較醜

大家睇淘寶賣家vs買家圖都識笑圖片只供參考,但bra都一樣唔可以盡信賣家既相。人地較啱角度撥晒肉,甚至有啲假奶根本裸胸都咁挺
保持理智,高脇厚墊無鋼圈
以前個bra個幅著到個胸好低
個杯深唔深啊 鍾意flower lace 個隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞