[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
幾年前買過蔡太一次 平時買開其他舖 (賣開台灣bra)+自己度都32b 下圍得67/68 頂佢比34A我 勁厚墊又唔舒服 胸托就ok
Sleeping bra買開room bra 好易wea 著一排就好鬆
諗緊試下其他
Wacoal salute係咪比較好?睇懶人包個評價幾好
我喺triump買開75D,但最近去mode marie買, sales話著l要著80F 差咁遠正唔正常
自己度下size咪知岩唔岩
首先點解71要著75
想問pj days light係咪都係同pj days一樣足碼 今日去試過,要其中一款70F先啱,平時著開台牌(唔知咩牌子)70D,都唔覺自己睇落有F咁大。最近見著開嘅有啲壓就諗住買新

另外,我之前去過好多bra鋪個sales都亂咁比size我試,通常都係70/75C,同佢哋講明顯壓曬胸都死堅持啱,唔比我試大啲嘅.. 得Satami一間嘅32E係啱,但著落胸型唔靚同埋覺得個雞心位好un住 PJ試過得一款70F(圖入面嗰款)唔啱,另一款70F就唔得(呢款搵唔返圖),啱嗰款著落都係胸型唔靚但雞心位冇問題,70E就完全唔得

我自己嘅問題主要係唔啱著有雞心嘅,嚴重圓盤胸同埋有少少副乳 真係試過好多個都唔啱,有冇絲打可以推介啲服務好少少嘅鋪或者比較啱以上條件嘅bra

唔好屌我冇爬文我有試過大家suggest嘅bra但都真係唔太啱

我都去左pj試
我下圍66 上圍90度就81 佢比70E我 扣中間個格 不過唔係每個款都得
65個啲又偏緊咁 試極都好壓胸。。
其實講左好多次pj 啲sales亂咁俾,起碼連續幾個po都有人講
好多人求其試完,買到返去實際著一日先發現自己著太大
要知自己咩碼自己度完再去試,度下係咪真係65G
同埋仲要睇佢65G係俾邊隻款,咁多款days,款款都唔同杯型,第一款唔岩可以試第二款
有無得退貨?有咪買幾個size返黎試,唔岩個啲就退返去,香動寄返台灣運費唔係好貴
days light杯本身扁,易壓胸,pj啲sales勁鍾意days light俾大好多個碼,但實際著上身就真係著大左,笠到全罩咁

自己度size,唔好人俾咩著咩
睇晒成篇文都唔知你咩size,淨係睇到你好依賴啲sales
有時壓胸可能係杯型唔岩,未必係size
同埋你講嘅唔岩係邊個位唔岩?wire窄,杯口壓,雞心頂,著上身無溝?(btw唔係有溝先叫岩,有啲胸型係難有溝)目前岩嘅bra雞心大概幾高?
仲有試過咩牌子?wacoal個啲有無試過?
著開台牌,咁有無試過曼黛瑪璉個類?圓盤友好
有無得退貨?有咪買幾個size返黎試,唔岩個啲就退返去,香寄返台灣運費唔係好貴
就係pj啲sales出左名鍾意俾大個cup人
所以先話叫佢地入去fitting都係徙氣

同埋,你都要自己度左數據,先知係咪size唔準?
你唔度點知70E著錯定65G著錯?
可能度完發現2個size都唔係
你70E同65G個情況唔關+/- 一兩個cup事,70圍同65圍嘅同一個cup都唔係一樣size嘅,都無得直接比較,即係70E同65E個杯容量係唔同大細

+/- 一兩個cup個意思係當你度左上90下70cm,明明係70E,但實際試bra要70G先岩個種情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞