[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
想問下有冇推薦嘅sleeping bra
絲打們 本身著開mode Marie 80E 想試下著無包得咁高同靚少少既款 主要唔想再著矯形 但係去左peach john 試得75G 有無其他推介牌子可以買下著少布啲既衫就凸哂bra出黎
有冇大波波絲打可以介紹冇帶既平口內衣
因為著某啲衫露條bra帶出嚟真係好撚柒
一直買開pj 都係著75c
但都係覺得差啲 唔夠舒服咁
所以好簡略咁睇咗幾個post
見大家都推days 就趁上年番香港個陣入去試
唸住順便叫個sales度下 睇下岩唔岩
點知話我要著70F
試完個下仲心唸嘩 終於遇到個bra係包滿得嚟
但同時又show到gap
直到今朝著另一款airy dress 發現離曬罩
就搵番發現原來之前買咗好多隻個款days
再追翻post睇大家介紹days 先如夢初醒
今日度 不過近幾個月瘦咗好多
上圍74cm
下圍83cm
應該係圓盤胸
唸住嚟緊去日本wacol同risa magli
姐係你買錯咗days light?
係啊 直到我琴日開個新嘅days 心唸點解差咁遠先發現
絲打係咪打錯字 上下圍差9cm點解會著到F
肯定打錯啦佢打左上圍細過下圍
我有留意到 但就算調返轉都唔合理如果係93/74就正路啲
屌係喎 原來調轉咗
但認真 真係著到70F 仲要覺得岩岩好包住
因為試過70C days light 但覺得壓胸得好嚴重
係咪你度得唔準/冇烏低身度上圍啊?
就算計你83-70 band size都只係差13cm,而F嘅圍差係22.5cm
就算有體感差異都好少爭成4個cup咁多,可能要留意吓懶人包睇吓有冇假滿杯問題
應該係打錯左係93下嘛?
上次去peach john門市睇要成260蚊一個
日本官網先170蚊左右
我買咗4個啱啱好0.9KG
運費先24蚊抵到
有邊度可以正確幫你度size?
自己度啦
上次2個星期先到
早兩日先訂完日本嗰邊又有新days
用咗生日券之後連埋under買咗兩set先¥7300左右而家yen咁抵好抵買
我都係2個禮拜到
不過我唔介意等嘅
收到review下
順便試埋買埋
唔鍾意上網買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞