[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike

想問吓pj days 有冇啲款係尖杯
唔該曬

唔該晒
真係要努力D去操胸背
依家唯有帶住件胸托修飾下先
好多都冇我碼比架妹搶晒
日本官網依家好多都舊款有啲2019年賣到2022, 個價由¥2xxx 到¥2000再到¥1000都未賣晒

而且香港IG代購都買唔少, 無一百都幾十件
所以試啱有碼就要快手買
如果驚網購無得試,你可以門市行多幾間,試下80F-G先呀
依個size去wacoal/ 曼黛瑪璉都會有
peach john有時都有80圍,要撞下手神,你打電話去問下
唔洗咁急買,唔好怕麻煩到人,最緊要試多幾間比較下個感覺先
想個胸唔下垂,第一時間就係唔好著大個圍,啲90圍嘅bra可以bye bye架啦,著太鬆無托力架
有追過post 都應該會知呢間係黑店 店主賣大陸豐胸cream 無料扮四條 連價值觀都有問題 你仲比錢佢攢?
追吓po 就知呢間伏
早幾日去pj 試
諗住試Days 65C/D
發現有壓胸之後問sales
佢話我應該著F
試上去後一邊撥左肉就fit
但另一邊就鬆
但兩邊著一陣
郁一郁就鬆
Sales話我大細波嚴重
要fit大嗰邊要F
細嗰邊就D/E
拎咗E再試就fit多少少
但郁一郁都係會離

補充返嗰問野template
1.上胸圍 45 度: 81.5cm
上胸圍 90 度: 83cm
下胸圍拉緊: 66cm

2. 形容下胸型
有啲下垂,胸距大約2-3隻手指位左右,因為之前有病,個人快速暴瘦咗好多,對波都係,原本上胸有啲肉,依家冇囇肉,好似謝咗咁

3. 而家著緊咩bra?同你度的數據比size對嗎?
著緊好多款bra: bodibra 65G, pj days 65E, 玉如70C/D,bodibra同pj唔算好fit,試上去撥左肉就fit,但郁一郁就鬆,玉如兩個size for m前同日常著

4. 關於戴bra有甚麼煩惱嗎?
想知道其實pj sales姐姐俾個size係咪啱,佢話我有副乳但爬咗懶人包其實係皮黎,如果唔啱既,我應該揀咩size好

另外因為之前有病,個人快速暴瘦咗好多,對波都係,原本上胸有啲肉,依家冇囇肉,謝囇皮,絲打有冇推薦啲bra可以幫手集中翻啲肉上上胸度,定已經係死症
但pj sales姐姐真係俾啱size我著?
就咁睇數據係65D 但係加減一個杯都可以試下
65F就應該太大啦 尤其pj days e到f有少少跳碼
所以先會郁一郁就離罩
有可能係你撥肉過度 將啲唔係胸嘅肉撥埋過去
隔一陣啲肉歸返位所以又會鬆返
佢愈推愈大我嗰下呆咗
但又唔敢出聲駁佢
依家其實因為想豐胸
試緊增磅
買大一個cup係咪都合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞