[懶人包更新啦] 絲打喺邊度買bra? (20)

1001 回覆
24 Like 6 Dislike
唔合理
應該要買岩身既
一個days 都係二百幾蚊, 你都係等真係大左先買番大cup啦
寧願你而家買少幾個替換
消費券出就去買翻65D
拎65D/E試真啲先,試個時記得試下舉手同坐低等等自然動作,睇下個bra有無縮上去/移位移得好勁
少少移位係正常(移完無離罩離得好勁),始終個bra唔係痴左膠水,定期入廁所撥一撥就ok
離罩離得好勁,一係就size著得太大,撥過龍
一係就根本個bra個shape完全唔岩身(例如你個胸底盤好大,但個bra鋼圈勁窄,個鋼圈壓左上個胸到卡唔實啲肉)
依你個情況黎睇,似乎係太大比較多啲機會,所以試真啲個size先,唔洗咁急試得個5分鐘都無就扑鎚買,要俾錢架嘛係咪?買錯幾唔抵呢

如果你有追po,你會發現pj啲sales係伏,成日叫人地買大個size包肉,又話pj偏細要買大,佢地已經水左好多個sis買大個碼你唔叫佢地入黎,自己試仲好

下垂個到,應該不是吧?
你食多啲蛋白質食物,作息定時啲,調節好返個身體,啲荷爾蒙正常返,應該個胸會有返啲彈性脹返啲
多謝絲打意見
我著D會勒肉
所以就試E
感覺好似D太緊但fit右邊波
E就fit左邊
所以真係唔知點揀
大細波嚴重好難買bra
E,右邊攝個厚少少嘅棉墊
或者你將左邊個墊攝埋過右邊
就大果邊, 攝晒兩個pad 去右邊
早知早啲睇 啲服務好差 又貴 質地又麻麻
唔該晒絲打
Wacoal Salute 包膠

最後補返以上兩款杯型嘅官方介紹比大家參考
pj都有啲T shirt bra呀,揀下啲薄款/可拆墊嘅
係版型唔太好嘅,但偶爾著一兩次襯衫都唔會對個胸型有好大影響
再唔係如果你日日都著緊身衫嘅,買啲半截小背心返黎,打一打底仲好,仲唔洗透啲色出黎,成日見到人白T透黑bra,有啲肉酸
尋日終於去左pj 試bra...
平時自己著開satami 34c 或者32c, 低雞心.
唔知係咪第一次係pj 唔識揀,
又唔想要d 太厚墊既,
揀左smart bra 同埋nice body bra,
個sales 幫我度一開始就話65F,
試左上身覺得好緊, 好似逼爆漲卜卜咁,
我都唔知究竟係真係太緊定係平時我著得太舒服,
但係70F 就feel 到有離罩,
再試70E 又覺得著得唔太靚,
最後都係冇買到...
究竟係我唔慣咁緊定係size 有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞