[D23,24] 抗俄衛國 102:Slava Ukraini /烏目前仍掌握大多數城市 /普京越顯獨裁

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
可能已經俾烏克蘭農夫拖走哂
可能嗰架係補給車,炸藥嗰啲喺入面?
一發普通手提式應該無咁強。
核彈可以點準備
兩飛都係Stugna-P
第二支應該打中架車上面嘅彈藥
其實係咪即係佢除左出核彈之外已經無晒牌
Stugna-P有攻頂既咩?
糧食,卡車, 金屬原材料, 坦克美帝比唔少, 不過二戰後國際形勢需要,二戰美軍坦克喺蘇聯嘅相片刻意被消除
兩架都係補給車。完全冇保護下自己行,下場肯定仆街喎,咁大舊肥肉唔打對唔住自己啦!
要高加索油田, 其實斯大林格勒可以不理

純粹射手自己"fing"個laser
Javelin個flight profile唔係咁樣
基本上係,剩番的全部係違反戰爭法的大殺傷力,NBC武器。
The expanded arsenal that the U.S. is sending to Ukraine includes 100 armed drones that are tube-launched from the ground and plunge into their targets, according to people familiar with the plans.

https://www.youtube.com/watch?v=EBNayBINEBc

U.S. Is Sending Dive-Bombing Switchblade Drones to Ukraine
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-16/u-s-is-sending-dive-bombing-switchblade-drones-to-ukraine
同感,我本身諗住可能俄軍起碼都叫拎到東部+南部
點知而家已經收收哋皮
啲俄粉嗰時仲話現代戰爭人數唔緊要
雪曼向蘇聯軍隊入面評價仲要好高
馬里波再攻不下的話,普京應該會用NBC武器“清洗”城內所有人,連埋佢最痛恨的阿速營。
that's why 條貪食蛇唔識郁
俄軍似乎真係無棋,補給車隊竟然無護衛。

就算想繼續打落去,都應該先戰術撤退,
重組軍隊+調整策略先王打過,好過深入敵陣又無油。

恐怕連軍部都已經散晒,無晒戰意,只係拖,
得番條普白卡死唔放手。
普太林梟雄同強人獨裁幽默形(都係仆街)象,一鋪清袋
上個月頭月頭全世界同全銀河系,以為普太林唔會真係郁手侵略成個烏克蘭
核彈可以點準備
其實係咪即係佢除左出核彈之外已經無晒牌
基本上係,剩番的全部係違反戰爭法的大殺傷力,NBC武器。
普太林梟雄同強人獨裁幽默形象(都係仆街),一鋪清袋
上個月2月頭全世界(英國、歐盟、北約同美國)同全銀河系,以為普太林唔會真係郁手侵略成個烏克蘭
美國二月已經講緊
停喺二戰時期戰略唔係問題,問題係依家俄國遠冇二戰時期的生產力,兵力同補給能力呀!

二戰納粹定俄國打烏克蘭,講緊的係以百萬計的兵力投入,剩係強攻基輔都要用70萬兵力,打足兩個幾月
繞過啲城其實好危險,中間條補給線同路段係咪24/7 確保到安全?其實好易畀烏克蘭包抄,就算唔包夾,hold 死啲部隊郁唔到,又係消耗資源
但佢有得輸咩? 當佢單獨輸戰後賠償點賠 成個烏克蘭比佢搞到烏煙障氣
核彈真係唯一出路, 最理想拉埋中印同班中東契弟落水溝淡佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞