[D23,24] 抗俄衛國 102:Slava Ukraini /烏目前仍掌握大多數城市 /普京越顯獨裁

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
德軍唔輸,
當年好大可能蘇聯以和或者敗走好似當年中國國民政府咁,
德日兩軍係蒙古會合,
日軍唔洗守北面,
陸軍主力可以專心打東南亞同支那,
拖住美軍,
德軍可以將兵力由東抽返去西歐同北非,
北非有增援,
英軍攻唔入吐布努克,
南部戰線就會穩固,
德軍再將主力放去英倫海峽,
盟軍諾曼第就登陸唔到或失敗收場,
分分鐘最後會議和,
亦係希特拉一開始既如意算盤。

當然,以上純what if 鳩up
當年對住美帝開行晒嘅嘅生產力,德國注定一定會輸
佢喺自然環境衰變產生幅射好弱,唔同爆核彈,你拍入人體就梗係唔得啦
好似d問路人攞錢搭的士返屋企咁上下
好多個PO之前我都有出過條問題: 如果你係俄軍補給指揮/負責人, 點確保北, 東, 南3路共20萬大軍的補給運輸安全穩定

我肯定會馬上遞信resign唔撈, 以俄軍依家的水準, 根本係不可能任務
Glory to Ukraine
Glory to Heroes

🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
應該未知數

因為咁耐以黎 無試過

不過相信美國係有一套方案去阻止呢樣野

只係不確定因素太多
根據五角大樓情報機構的一項最新評估稱,如果烏克蘭繼續抵抗俄羅斯入侵,預計普京將威脅對西方使用核武器。
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-17/putin-is-likely-to-make-nuclear-threats-if-war-drags-u-s-says

唔想成日講,不過美國情報已經受到情況下一步又係核彈威脅

無d新意
美國有無超能力無人知

但佢既科技應該好多人估量唔到

分分鐘佢有d外星人級數既科技可以壓制核彈都未定 跟本無人會估到
布丁已經用美國掉原子彈來反駁

想用黎合理化用核武唔定
入侵人地國土 打唔贏仲要用核武
蛾軍北,東,南嘅戰線進度不一,做唔到箝形攻勢
真 佢一副你射過原子彈 咁點解我唔得
真係遲早嘅事 不過佢自己又怕死
伊拉克當年無得比,海灣戰爭後又設立禁飛區,又限制咗佢地軍事發展。
蘇聯後尾準備投降打到無槍無炮咁濟,係美國支援先打到落去
佢本身有諗過喺sumy, 卡爾可夫加上切爾諾貝爾落去嘅俄軍,去做鉗型攻勢嘅
點知拎唔到sumy同卡爾可夫
普京唔肯輸死要面跌落地喇返揸沙既性格,
同中國南部某市既女市長好似

俾美帝踢爆要出黎認佐佢
呢兩日戰況無乜推進 更加唔知俄佬想點
想睇佢哋內亂
十幾日前已經預視到俄軍會敗於補給
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞