[D23,24] 抗俄衛國 102:Slava Ukraini /烏目前仍掌握大多數城市 /普京越顯獨裁

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
仆街人地內政都要問你條俄佬 以為自己美帝
台仔idf 定位90年代 輕型四代機 航程短但夠守本土啦
配合f16做到基本高低配置
同用咗差唔多30年 經得到時間考驗

反而lca 201x年先可以量產到 202x先大量成軍
定位又係輕型四代機 但又想出多功能出海基版上埋航母做主力機
咁引擎規格當然要高

用成30年磨一劍
美國都唔會
基輔羅斯
https://twitter.com/osinttechnical/status/1504609822053908481?s=21
美國國防部講法
有小小出入
可以參考下
個網上面有好多機嘅資料係Invalid Callsign,啲Registration no.又係亂鳩咁填(例如全部係0),我懷疑呢啲嘢係好容易改又可以fake人,尤其for軍機
睇來佢想加速自炒
https://twitter.com/nexta_tv/status/1504795715079483396?s=20&t=VIvGVA8Q-M31l1_Xvf_ADQ

睇番係EC歐盟執委既“opinion" 基本同意既機會唔細 但可能係出個roadmap 俾烏一兩年後EU
始終戰時入歐既可能性真係唔太高
咁比唔上
但廉價自產四代機 90年代滿足到一個小國國防需求
而且idf當初美國合作比唔少料佢
自炒定同想冚球鏟都未知
原來係咁 但入歐盟俄佬唔會發癲咩?
唔出奇 因為一飛好貴
如果美國打中國 美國自己預計一星期就無曬飛彈庫存
軍火轉口要製造國批准都正常,個時d德製武器都被德國卡住左
天佑烏克蘭
唔洗中國
打伊拉克已經清過一次
要睇番 俄佬其實無乜點care烏入唔入EU 而係care佢入北約多d(起碼官方表現上)
EU雖然依期都似想軍事化 但講到尾係經濟組織 入面班人都唔係軍佬出身
依家睇似係烏東部份俾俄吞 烏西入歐 咁烏入歐對於俄既實際影響反而唔係太大 甚至可能有著數
俄烏痴埋 走私 黑錢 黑市 點都會有 烏入歐盟用歐元 咁俄佬就可以借烏克蘭吊命

當然 你可以話意義上烏克蘭一入歐 普京個大斯拉夫藍圖就永遠收皮 然後發癲 烏永遠同俄係血統上分家
咁就睇普京都到底有幾癲
烏克蘭開戰第四日果時已經話飛彈打晒
唔洗太認真
但打仗會趕工都係正常
lca 要比都係同f16, Mig29, J10 比啦 idf 蚊型機嚟,輕型都算唔上。
我覺得今鋪全世界無參戰 軍隊都high alert
特別歐洲真係拎定哂防空 驚條顛佬發顛
多謝巴打解釋 我明白啦
但個人覺得佢蘇聯夢未完 入到歐盟都未必放過烏克蘭
仲蘇聯 自己國內經濟都收皮 打到都無能力管
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞