[D23,24] 抗俄衛國 102:Slava Ukraini /烏目前仍掌握大多數城市 /普京越顯獨裁

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
排下隊先
就黎要出思想警察
租借法案
澤仔頂唔頂到呀
唔係話澤司機係美國國會比喻珍珠港慺豬咩
我想睇澤仔去法國
又係示威姐

不過全世界都知佢死攬契哥
歐美叫中國幫口 都係門面野咁
我相信佢哋pr團隊會搞得掂
Virtual world tour
其他日本d人對演講呢件事睇法都係一半一半
唔太期望
D人鳩噏姐
希望神pr靠今次拉返上去啦
雖然班日本極右個世界觀同歐美甚至係中韓都格格不入有啲難度
今次演講quote Gundam名句
叫日本政府送套1:1Gundum戰隊去幫拖
日本都幫唔到d咩
對今次戰爭情感上無乜聯繫
都係做下樣算
quote巨人團長名句
其實大部分日本人政治冷感
只係覺得烏克蘭人好慘
得閒就睇下一兩單相關新聞
Comment就係祈求世界和平
烏克蘭總統澤倫斯基(Volodymyr Zelensky)有意在日本國會發表視訊演說,日本朝野政黨今天達成共識將盡早安排,最快於本月22日進行。

日本富士新聞網(FNN)報導,執政黨自民黨與最大在野黨立憲民主黨的國會對策委員長今天進行會談,對盡快安排澤倫斯基於國會視訊演說達成共識。

執政黨幹部稍早透露,目標是安排澤倫斯基於22日傍晚進行視訊演說。

日本放送協會(NHK)報導,自民黨與立憲民主黨有共識讓澤倫斯基於下週內進行國會演說;參眾兩院的議院運營委員會將盡速對演說的收看方法、場地等細節進行討論。
真,其實去日本講都無咩分別,都係送d 避彈衣同頭盔
當日入侵烏克蘭 日本twitter 先排第三
第一二係馬娘同牙潤畢業
不過日本會請佢講覺得比較驚訝
法國左膠馬克龍唔知幾時
不過澤仔簡日本,應該係想日本比壓力北方四島,叫日本偷下雞,比多d壓力普京

唔知佢會講咩黎激起日本仔想收復領土既心
澤仔應該會撥火,叫日本去四島搞下事
法國 義大利國會應該都會去講下嘢
亞洲呢邊要幫烏克蘭其實好難
加強爭取土耳其 北歐三國 支持最重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞