[D23,24] 抗俄衛國 102:Slava Ukraini /烏目前仍掌握大多數城市 /普京越顯獨裁

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
Zelenskiy urges Germany: tear down wall dividing free and unfree Europe

https://www.reuters.com/world/europe/zelenskiy-urges-germany-tear-down-wall-between-peace-strife-europe-2022-03-17/

澤仔真識玩
皇帝同蝗帝(雜種只係細普太林一年)一到老年就變到痴撚晒線,

雜種不嬲都痴痴哋線,但連歐盟一啲親俄嘅右翼都冇諗過普太林會變晒做白卡佬,普太林日益失去理智(2021年之前普太林仆街得嚟都正正常常,普太林俾人感覺係一個毒殺俄羅斯反對黨、侵略烏克蘭侵略格魯吉亞嘅仆街,但普太林同時又識玩幽默嘅梟雄,2022之前普太林會扮大方俾外媒記者問 “Mr. Putin, 點解俄羅斯係都要唔放過烏克蘭同格魯吉亞" 大概)
武帝先係敗家個個
清康熙留個爛攤子比雍正
雍正搞番好乾隆又敗過
烏克蘭都係西歐(歐洲國家)嘅一部份,冇分你我
係柏林圍牆
俄羅斯癲到要搞埋Lviv
澤仔起日本國會會點講呢
軍國主義定係俄羅斯搶左4島?
其實火雞既土理咁屈機 面積又唔細 點解做唔到強國 由ottoman中期開始就同佢應有既實力不成正比
土耳其人都好高大
但我覺得佢地無乜狼性
去過旅行
d人高高大大但係好隨和同貪靚
亞洲真係好難講
係美國提珍珠港事件已經有日本人不滿
去到中期已經唔夠歐洲軍隊打
然後內部宗教又一堆問題
所以想睇下澤仔點發揮
可以提下福島核事故,咁岩都係世界唯二核電廠出事既國家
https://youtu.be/GCO9BYCGNeY

Mr Gorbachev, tear down this wall
烏國興廢在此一戰,諸君一同努力
2017 old video
https://twitter.com/GrangerE04117/status/1504537204370329603
如俄羅斯因為沉左船唔順氣特登花人力物力搞大龍鳳....都真係幾無聊
幾時去日本國會演講
澤仔同佢條team依家拉番二戰後到冷戰結束既西方價值出黎 依家班領袖唔撐烏=否定自己國家既英雄史
而俄佬唔反普京就會被成個歐洲唾棄

普京應該打死都無諗到會衰係澤仔手中用賓周彈琴既喜劇演員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞