[D23,24] 抗俄衛國 102:Slava Ukraini /烏目前仍掌握大多數城市 /普京越顯獨裁

1001 回覆
45 Like 4 Dislike
關係會唔會好過馬克龍同普京?
龍哥都比普京玩鳩左幾次
八九十年代野係咁上下,不過個戰略論術係無錯。
2d戰場睇亞爾斯蘭係好過睇銀英,至少無衝突先。
5個東歐國聯盟都唔夠一個大國出面撐
入nato 起碼可以搏普京唔敢出手
呢場仗見到俄國陸軍空軍武器已經落後
相信仲比肩到北約武器得返核潛
我估北約而家全力偵測緊俄國潛艇
普京最後瘋狂起嚟陷球鏟
本身歐洲主力德仔依家戰備廢馳,根本做唔到即時反應。美軍得幾萬又要防守波蘭根本唔敢輕動。依家美帝第三步兵師先到德國,再過多排先會合歐洲反應部隊,所以要北約短期有咩大動作根本無咩可能
自己推普京落台之後退兵
話戰爭係普京個人野心
應該係最好嘅結局
唔計打城市嘅話,人數的確可以用偵察能力、機動能力去解決
不過打城市嘅話,始終都要好多兵
應該好難。啲將軍要推翻普京好難,親衛隊出叛徒仲好啲。
但係阿爾斯蘭個尾真係爛到癲
本身係幾好睇
烏俄戰事迄今進入第3週。烏克蘭議會成員赫里舒克(Roman Hryshchuk)在推特轉發烏克蘭機構「Active Group」3月中旬最新民調數據,高達86.6%俄羅斯人贊成及在一定程度上支持政府持續武力進攻其他國家,其中75.5%認為接下來繼續進攻的國家應該要是波蘭,更有40.3%支持預防性、有限度使用核武。

另個令人關注的是,在使用核武方面,為了保護俄羅斯聯邦合法利益,40.3%俄國人贊成預防性、有限度使用核武,34.3%在一定程度上支持俄國政府,只有25.5%俄國人強烈反對使用核武。

除了上述議題之外,俄羅斯受訪者認為,烏克蘭納粹罪魁禍首就是北約(54.1%),其次是歐盟(43.8%);俄羅斯聯邦應該使用包括武力在內等方式在前蘇聯國家(USSR)擴大影響力。
https://www.ettoday.net/news/20220317/2210137.htm
今次戰事後仲有邊個想以俄羅斯做榜樣?

習帝都想學契哥永續但唔成功,如果永續佐而睇契哥廢到咁真係瞓都瞓唔到

一向戀兄既弟弟見到咁。。。。。。。。
扮轉軚失敗
你當佢只有一季,就完美。

第二季寫死左艾絲特兒
歐美一早撤晒僑
使館搬晒去西面
日本小說已經完晒第二部啦….網上睇翻譯版睇到嬲啊
艾絲特兒只係開始渣
最近我書荒🙈銀英值唔值得睇?
戀兄情意結

不過個兄都就快死死下, 唔好再FF落去
印度
好擔心呢樣嘢
其實係幾值得,入面嘅故事同現實好似

或者咁講,歷史不斷重覆
推介,入面對民主同專制嘅描寫好好
但係好長,我自己買咗成套係屋企睇
都有好幾個戀同一個兄

有個仲想玩任期無限續期
有個要靠兄幫手打對家

成家都惡名昭彰
除非好似巴格達咁,要打嘅都投降晒,入面啲民眾又反薩但姆,咁先叫順利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞