IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
過左英國既話
HKIB 戶口大家點處理
同問
係唔係可以轉倉去IB UK

另外一個人係唔係可以同時有聯名同個人名戶口?
可以搵CS叫佢地人手轉倉
不過都要幾多時間

再開多個ac

想搭單問下IB UK買唔買到美國ETF
前兩日買英股無收stamp duty, 英國改左例定係ib開善堂
data 度度都要錢ga啦
想問下,係咪login完個網址有.uk就係英國戶口?
上個星期冇留意,隨便㩒,本來想開個歐洲戶口

仲有,想問下點解買唔到TQQQ?
槓桿類好似係要按多個制申請的
另外想問下,美股收息應該係要扣30% 我係買aapl

但我睇返上個月份report,又好似無扣既?

或者扣果30% 果行字係點顯示的?
同問, ib 英國有無isa 戶口? isa 戶口又可唔可以買賣期權, 謝謝
想問下有200k想入落 IB 要分開4個50k 咁入 定係可以一炮過車落去?
咁如果在英國想買賣美股期權可以點做? 點計tax?
新手想問IB 用恆生入金(電匯)駛唔駛收費?
其實IB最大嘅好處係孖展嘅利息平,其他券商嘅利息係貴幾倍
通常IB入金都唔收費,其實應該係轉賬到IB Citibank 戶口
你自己喺恒生轉賬去IB個戶口嘅時候就知道收唔收費啦
有冇M1 cpu 用家分享下tws 用成點,見Reddit 話會lag
究竟IB 開個交易權限
要等幾耐

屌你老母 星期一開option
今日都未有

仲慢撚過開戶
好少咁耐,通常1,2日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞