IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
Cancel 得唔得?唔知你間銀行會唔會收bank charge

Wire 即係TT, 等兩三日係正常,同埋樓上都有人話港幣好似唔快
樓上話英國即日,我澳洲都係即日,香港睇下有無其它人試過
Wire 快, local 慢。因為第一次免費,第一次就用wire。之後就用local 化算啲。local 好似話2、3日
美股正股已經係real time,所以冇左snapshot 掣
冇,得負數....
開ticket 問吓
或上live chat問, 反應幾好的
我都係無左個制,我毎次check價佢自動幇我用,跟住同我講用snapshot要收錢
你check 正股定係option 果D? option 果D冇subscribe 仲係delay 15分鐘
不過每個acc 每個月有1USD free quota
正股,好似我上面幅圖係voo, 然後圖下方寫住snapshot as at 幾點,好似今日先係咁
我個app 係寫: Realtime price: Non-consolidated
要揾CS傾傾
想在線搵客服
次次都出
We are having technical problems in contacting the Customer Service Rep. Please be patient while we try to re-establish the connection.
點好
CS 話呢種情況唔會收charge
啱啱先揾完,好順利
好的,謝謝師兄回覆!
想問下新手入左15萬入IB户口,之後買左14萬幾股票,剩返五千幾蚊hkd,但係之後就係咁send message話我 Margin cushion: xx% remaining,想問係咪正常架?嚇到我以為買過左龍,去左借孖展
你美金balance係咪負數?
你直接用港紙買美股佢會當你借美金買貨
你要張港紙換番美
答幾條etf問題就得啦
但係我買港股咋喎會唔會因為我呢個係保證金倉所以先咁?我諗住遲啲有機會接觸期貨先開保證金倉
好似仲有資產下限
利申我都開唔到ETP
你求其改 唔好作咁大就得
同埋想問下我蝕錢點解show綠色既?我已經較左升係綠,跌係紅喇喎

仲有買港股係 0.08%佣 加 0.1%印花稅吖嘛,點解我仲比多左既,我計漏咩費用呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞