IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
明白,多謝回覆!!
請問各位,上 IB office 簽名,洗唔洗預約?
只帯帶身份證就可以?
我就咁去無預約
個 reception 果度會幫你攪
兩三分鐘攪掂
身分證同你個 account number (U 字頭果個)
謝回覆!!
咁睇黎withdraw yen 中間行冇收費,我上次係轉去我citibank 戶口,中間行係citibank JP,冇收費
根本用唔到,update 左TWS都無乜用
IB 最快提款係唔係電匯返去自己HSBC個account?
電滙快過本地轉賬
邊間銀行快D就唔知
係咪唔好經有YouTube啲人既link開?
寧願去官網自己搞?
IB referred link 唔可以亂用,特別係送coupons 果啲,分分鐘中伏
https://lih.kg/2740128
係咪經官網,唔貪個少少比較好
答案都話埋你知
仲要問
明白哂
我本身都係諗住用黎兌換外幣讀書用
現階段都唔諗住用黎買賣股票
唔係買股票定兌外幣既問題
問題係在於你用佢哋啲link 開戶
= 所有交易佣金都會有問題
如果就咁一條link未必有事
IB用戶都可以整條link比朋友開
如果有送其他野就睇路
想賺referral咪搵朋友幫手囉
不過都要擺幾多錢
係IBHK 用WIRE Transfer 左USD2000去自己CITI AC
最後係CITI得返USD1987 IBHK唔係第一次唔收手續費定係CITI會收?
USD13正常
中間行收的
去trade -> transaction history, 清楚啲
想係citibank 加入IB做收款人
收款人類別應該係本地花旗銀行定係非花旗銀行
因為佢係Citibank N.A., Hong Kong (006)
我都唔肯定
非花旗銀行
有冇人試過hsbc 入usd 去 ib hk account

收費幾多??
想問下, 係IB HK 轉外匯, 外匯轉返香港匯豐銀行
(1) 每個月應該有一次免費轉返香港?
(2) 匯豐銀行本身仲會唔會收錢?

謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞