IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
咁快又到IB用家討論區 (5)

未開戶朋友留意
1) 開戶放10000港元已經開到戶
2) 搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR, 最高回$7800
(放夠HKD78000, 你朋友先會有US$200益佢, 你放唔夠, 你都會照收到1%回贈)
詳細睇下面, 唔識英文果啲自己查下字典
https://ndcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4051
3) 唔好再聽人亂講, IB係無收月費
4) 要花巧嘢換公仔, IB絕對比唔到, 因為IB只係比到投資視野
5) 留言時留意會否自爆, 留Referral Link果啲更加要留意
6) 唔好經任何古怪方法開IB, 一係去IB官網開, 一係經Referral開, 其他方法開會貴佣同埋無1%回贈!
無人開我開
留名跟進
我而家用緊Fristrade,
本身係為左走資用

Firstrade 始終投資嚟講癈癈地,諗緊開個IB account
IB Hk 唔是海外
有無人試過用Mac 裝TWS
開唔到安裝檔
我知,所以開IB真係for trading

Firstrade淨係冇盤前已經好蝕
2個度開戶幾耐時間內入夠額
同幾時回
每次入錢, 就送百份一ibkr 股, 拎完滿一年解鎖果d 股, 好似開acc一年內入就送, 即係最遲最遲2年內就可以賣晒d 股, 我就開戶半年內入爆100k鎂, 分左4次份左右, 所以應該分4批解鎖
送咁少 都搞咁多野
免費成千鎂, 邊間多過佢?本身都要用ib trade, 點都放錢
有冇人試過login ib key face id完佢話 security code incorrect
無 不過
IB login 係幾撚煩

又要2-way
然後入得電腦 就無用得手機
最後打去cs先解決到
要delete左個app再resend sms act code
之前save左啲watchlist唔見晒
Last week tran 咗 300k HKD,轉完USD後仲有幾十蚊

今日login 見現金報告得USD,冇HKD是否正常?
垃圾IB 買個ETF 要等幾耐批

你老味星期五到依家
IB做唔做到月供etf?
咁幾時先會出返嚟
幫我hide咗咁搞笑
冇朋友用緊IB可以refer我,冇咗啲迎新優惠唔抵
你USD有無多左?
佢自動會將其它small balance既貨幣轉做你IB個貨幣單位.
唔係就run activity report睇下去左邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞