IB 用家討論區 (5)

1001 回覆
21 Like 0 Dislike
想請問IB取消委托單或者修改,需唔需要收費㗎?
點整出黎? add to list個度search jpy.hkd咁係無result , 定係一定要usd.開頭?
唔洗
其實交易所有cancel fee,IB會收返
不過cancel 好多次先會收
hkd.jpy
請教一下IB 由BOC轉入美金

我在BoC是否都用電滙?
收費如何?
自己問CS啦
唔show 倉冇人知你點解俾IB收利息
thanks , 我都有試呢個 , 因為本身想睇yen兌hkd , 但我發覺jpy.hkd係無感謝先!
我依家有貨係手,想請問係IBKR點樣同時set 止賺及止損單。係唔係括號單? 但set括號單係STP MKT + (括號單)???
好似唔係所有combination 都齊
請問喺活動結單度,出現左 ' 利息 ' , 顯示係負數黎,
即係代表ib收我利息? 定ib有利息俾我??
謝謝各位!
IB 收你
其實點解會收我hkd 借方利息? 我hkd正數,亦冇買港股
有冇試過買貨買大過現金?
請問 係渣打有 YEN 想轉入IB 係咪都會有手續費

第時轉出係咪又再收
1000USD,
2usd commission

錯手買左一條2K 3Y 4%MS...輸左.10USD
us corp bond公司債
us treasury note 2-10yr
us treasury bill < 1 yr
us treasury bond > 10 yr
係咪維護緊?登入唔到
每逢星期六都會有人問
1. 以我所知有,收幾多要問番渣打
2. 第一次withdraw IB 唔收,渣打收唔收要問番渣打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞